Κατάργηση της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας

  • Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Με ανακοίνωση του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενημέρωσε για την κατάργηση της άδειας της ερασιτεχνικής αλιείας για πολίτες και σκάφη, αλλά και για την υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στην λιμενική αρχή.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση 700 ατόμων που θα εργαστούν στον ''Λιμενικό Καλλικράτη'' όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε, καθώς πατάσσεται η γραφειοκρατία.

Επίσης μίλησε για αύξηση 10% των εργαζομένων, χωρίς να γίνει κάποια πρόσληψη, αφού απελευθερώνεται μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων που απασχολούνταν με αυτά τα ζητήματα.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε αύξηση των λιμεναρχείων με σκοπό την ύπαρξη λιμενάρχη σε κάθε νομό, μείωση λιμενικών σταθμών από τα υπάρχοντα 104 σε 41, από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα καταργηθούν και τέλος μίλησε για διπλασιασμό των λιμενικών τμημάτων και λιμενικών φυλακίων.

Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε ότι λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα πού αφορούσε στο προσωπικό του ΛΣ-ΕΛ ΑΚΤ όπου υπήρχε αδυναμία αγοράς φαρμάκων, λόγω χρεών του υπουργείου προς τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να μην προμηθεύονται τα αναγκαία φάρμακα. Το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών πού ανερχόταν στα 6 εκ. ευρώ ''ενταλματοποιήθηκε'', όπως ενημέρωσε ο υπουργός.

Ετικέτες: