Ναυάγιο θρίλερ

  • Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Σαν ταινία θρίλερ μοιάζει η υπόθεση της προσάραξης του τουρκικού πλοίου ''Yusuf Cepinoglou'' στα παράλια της Μυκόνου στη περιοχή Αυλεμώνας πού έγινε στις αρχές Μαρτίου.

Έντονη φημολογία υπήρχε όλες αυτές τις ημέρες σχετικά με τη τύχη του πλοίου και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους αρμόδιους, αλλά και για τη στάση των ιθύνοντων του ναυαγίου.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Τελικά ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης των 200 τόνων καυσίμων από το τουρκικό πλοίο και μεταφόρτωσης των containers, με σκοπό αργότερα να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση του πλοίου.

Σημαντικό είναι ότι το πλοίο ''Αιγις 1'' που έχει επιλεγεί για τη διαδικασία της επιχείρησης, έχει αποθηκευτική ικανότητα πετρελαιοειδών καταλοίπων 500 κυβικά και διαθέτει φορητούς ελαιοσυλλέκτες για την περισυλλογή πετρελαιοειδών. Επίσης διαθέτει πάνω από 1000 μέτρα πλωτά φράγματα ανοιχτής θαλάσσης και έχει την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων επί του κυρίου καταστρώματος σε μια επιφάνεια 260 τ.μ.

Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία παρεμπόδιση της διαδικασίας της άντλησης των καυσίμων. Στόχος όλων είναι να προστατευτεί το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον, γι’ αυτό και στο σημείο του ναυαγίου υπάρχει πλωτό φράγμα ώστε να προστατευτεί το υπόλοιπο μέρος της θάλασσας από τυχόν διαρροή πετρελαίου.

Σοκάρουν οι εικόνες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν ότι πέρα από αυτούς που βρέθηκαν στο τόπο του ναυαγίου με σκοπό να τραβήξουν κάποια φωτογραφία υπήρξαν και παρέες επιτήδειων οι οποίοι πήραν αντικείμενα που υπήρχαν στα containers. Μάλιστα υπήρξε και προσαγωγή αλλοδαπού από τις λιμενικές αρχές, ο οποίος είχε στο αυτοκίνητο του σάκους με υποδήματα και καλώδια χαλκού. Ο ίδιος στην κατάθεση του κατήγγειλε ότι εκτελούσε διαταγές για να βγάλει ένα ''μεροκάματο''.

 

Ετικέτες: