Περαιτέρω αρμοδιότητες για το ΕΚΑΒ

  • Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2014 - 06:10

Η Κεντρική Υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου της διοίκησης του ΕΚΑΒ σχετικά με την ομαλή μετάβαση των οδηγών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία στον Οργανισμό, έχει θέσει όλες τις δομές σε πλήρη ετοιμότητα για το διάστημα του ενός μήνα, όσο δηλαδή διαρκεί η διαδικασία ένταξης των νέων οδηγών.

Ειδικότερα, το ΕΚΑΒ πέρα από την βασική παροχή της επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας θα προχωρήσει και στην κάλυψη των διακομιδών ασθενών, μονάδων αίματος και βιολογικού υλικού των νοσοκομείων. Παρ' όλα αυτά επισήμανε ότι δεν θα είναι υπεύθυνο για τις υπόλοιπες μεταφορές που πραγματοποιούνταν από τους οδηγούς του ΕΣΥ.

Για να μην υπάρξει όμως κενό στις υπόλοιπες μεταφορές προβλέπεται ότι θα διευθετηθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες είτε μέσα από την προσωρινή ανάθεση τους στους υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων είτε μέσω των οδηγών Περιφερειών και Δήμων.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ήδη προβεί στην εσωτερική μετακίνηση 43 ατόμων σε γεωγραφικά σημεία που υπάρχου μόνο νοσοκομεία, όπως του Αιγαίου, με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών των αντίστοιχων περιοχών.

Παράλληλα, στην παρούσα μεταβατική φάση, της ένταξης των οδηγών στο ΕΚΑΒ, νευραλγικής σημασίας θεωρείται ο ρόλος των οδηγών των Κέντρων Υγείας οι οποίοι εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας τόνισε ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της διοίκησης πάρθηκαν με βάσει τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας και των αισθημάτων ευθύνης για παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους.

Ετικέτες: