Επιστολή Δεκαβάλλα προς Υπουργείο Πολιτισμού

Χωρίς υπαλλήλους τα μουσεία

  • Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2014 - 06:10

Οι κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων των αρχαιολογικών χώρων αποτέλεσαν αντικείμενο παρέμβασης του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης προς το αρμόδιο υπυοργείο.

Με επιστολή απευθύνθηκε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλλας, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, για το θέμα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των Κυκλαδίτικων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δεκαβάλλας εξήγησε τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στα νησιά των Κυκλάδων λόγω των ελλείψεων στο απαραίτητο τακτικό προσωπικό, το οποίο είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία τους.

Επίσης ο δήμαρχος Σύρου τόνισε στην επιστολή του τον αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτουν οι Κυκλάδες, κάτι το οποίο είναι γνωστό παγκοσμίως και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να προστατευθεί και να αναδειχθεί αυτός ο πλούτος, με μοναδικό στόχο να προφυλάσσεται η πολιτιστική κληρονομιά. Για να αναδειχθεί λοιπόν η πολιτιστική κληρονομιά είναι σημαντικό να υπάρξει σωστή οργάνωση των πολιτιστικών δομών και στελέχωση τους με ικανό, εξειδικευμένο και αναγκαίο προσωπικό.

Εκτός των άλλων ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων σχολίασε την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να στελεχώσει τα μουσεία μέσω τετράμηνων συμβάσεων ως μια αποσπασματική κίνηση που θα εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες της θερινής περιόδου, χωρίς κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Τέλος ο κ. Δεκαβάλλας κάλεσε το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν οι τακτικές οργανικές θέσεις των μουσείων που λειτουργούν στον Κυκλαδίτικο χώρο, με γνώμονα το καλό της οικονομίας της χώρας και του πολιτισμού.

Ετικέτες: