Λαθρεμπόριο σε Πάρο- Αντίπαρο

Ανάγκη για στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών

  • Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Επαναφέρει το ζήτημα του παραεμπορίου που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, το διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην έλλειψη δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συμβουλίου, παρά τους έντονους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τη πλευρά της αστυνομίας και του λιμεναρχείου, τα φαινόμενα παραεμπορίου έχουν αυξηθεί προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ζημίες στα τοπικά καταστήματα των νησιών.

Κάθε δυνατή προσπάθεια από λιμενικό σώμα

Αν και το λιμεναρχείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προβούν σε αναγκαίους ελέγχους, το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, κάτι το οποίο οφείλεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται τόσο στο λιμενικό όσο και στο αστυνομικό σώμα, με τις δυνάμεις που υπηρετούν στα νησιά. Η κατάσταση επιδεινώνεται με την απουσία της δημοτικής αστυνομίας καθώς έχουν προκληθεί προβλήματα στις διαδικασίες ελέγχου και καταστροφής προϊόντων.

Όπως υποστήριξε το διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγεματικού Συλλόγου Πάρου Αντίπαρου, η τοποθέτηση των πρώην δημοτικών αστυνόμων σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ θα αποτελέσει σωτήρια κίνηση για την αποτροπή του παραεμπορίου μέσω των ελέγχων που θα διεξάγονται στην ''πηγή'' του προβλήματος, δηλαδή στους τροφοδότες των πλανόδιων. Αν και αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα μέσα από τη σωστή συνεργασία των δύο Σωμάτων με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, το συμβούλιο εξέφρασε την πεποίθηση του για τα θετικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν σε μια τέτοια περίπτωση.

Ετικέτες: