Στο «τραπέζι» το μεταναστευτικό, αλλά και η ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών

Συνάντηση Δρίτσα – ΠΕΑΛΣ

  • Τρίτη, 28 Απριλίου, 2015 - 06:20

Συνάντηση με το Δ.Σ  της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.), είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά καλό κλίμα, ενώ πρώτο και κυριότερο θέμα στο τραπέζι της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό, όπως επίσης και τα προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται από την εισροή ολοένα και περισσότερων προσφυγικών κυμάτων, τα οποία οφείλονται τόσο στην εμπόλεμη κατάσταση, που επικρατεί σε χώρες κυρίως της Ασίας, όσο και στη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική μετανάστευση.

Από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, τέθηκε επί τάπητος το αίτημα της ενίσχυσης των Λιμενικών Αρχών του Αιγαίου με επιχειρησιακά μέσα, αλλά και της στελέχωσής τους με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ παράλληλα διατυπώθηκε και μία σειρά προτάσεων, τόσο σε σχέση με την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όσο και αναφορικά με τη βελτίωση του συστήματος μεταθέσεων.

Αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Λ.Σ., όσον αφορά στις επισημάνσεις και τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν και που θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν με την απαραίτητη προσοχή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Δρίτσας, εξέφρασε για πολλοστή φορά την εκτίμησή του στο έργο που επιτελείται με επαγγελματισμό, ευθύνη και ευαισθησία από τους Αξιωματικούς των Λιμενικών Αρχών και μάλιστα, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής, όλες οι επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων, διεξάγονται αυστηρά εντός του πλαισίου των διατάξεων του Αρχηγείου, όπως αυτές αποτυπώνονται σε εγκύκλιο, η οποία έχει δημοσιευτεί ήδη από τον Αύγουστο του 2013.

Τέλος, ο κ. Δρίτσας, επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την δεδηλωμένη βούλησή του, να υπερασπιστεί τις αρχές της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στο Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία, πάντοτε, με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ετικέτες: