“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΠΡΕΒΕΖΑΣ

«Άλλοθι» ο κορωνοϊός για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής

Σοβαρά θέματα μπήκαν στον «πάγο»
  • Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:23

Είναι επόμενο λόγω covid να έχουν περιοριστεί οι λειτουργίες κάποιων υπηρεσιών στο Δήμο Πρέβεζας όπως άλλωστε συμβαίνει στο Δημόσιο. Δεν μπορεί όμως ο κορωνοϊός να γίνει άλλοθι για την αναβολή σημαντικών αποφάσεων.

Αφού κάθισε η σκόνη για την «ανέγερση νέου Νοσοκομείου» στην Πρέβεζα, καθώς περιθωριοποιήθηκαν πολικά ακόμη και εκείνοι που έφεραν το θέμα στην επιφάνεια μπας και παραμείνουν λίγο στην κονίστρα της επικαιρότητας, υπάρχουν πολύ σοβαρά άλυτα προβλήματα που έχουν μπει στον πάγο…

Η περίφημη διαβούλευση για το master plan του λιμένος… έληξε αλλά χωρίς να ξέρουμε πότε δρομολογήθηκε η περίφημη συνεδρίαση – ακόμη και με τηλεδιάσκεψη – ώστε να κατατεθούν δημόσια οι προτάσεις και να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του λιμανιού. Εάν η καραντίνα λήξει το Πάσχα; Θα παραμείνει μέχρι τότε στον πάγο το θέμα;

Εκτός από λιμάνι, δεν ξέρουμε ακόμη εάν το 2021 θα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο ο Νίκος Γεωργάκος ή εάν θα αναλάβει κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος.

Τι συμβαίνει με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου; Τι θα γίνει το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού (Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Πνευματικό Κέντρο κ.ά.) θα υπαχθούν στη ΝΕΔΗΚΕΠ με ένα μέλλον αβέβαιο ή όχι; Τι θα γίνουν οι περίπου 40 εργαζόμενοι;

Καμία απάντηση από τον Δήμαρχο, για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Καταφύγιο Ζώων στο Νεοχώρι. Καμία πρωτοβουλία για την πρόσληψη υπαλλήλων προκειμένου να το συντηρούν. Καμία επίσημη ενημέρωση για το νέο Καταφύγιο. Αν τελικά θα γίνει και πότε.

Άλλο ένα ζήτημα είναι ο ΦΟΣΔΑ; Η Δημοτική Παράταξη «Στροφή Στο Μέλλον», ανέφερε τα εξής: Τον Ιούνιο του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε την ενιαία τιμολογιακή πολιτική του Αναγκαστικού συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Έτους 2020, η οποία κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για το Δήμο μας. Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ με θέμα του την έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου» με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό”, δηλαδή την υλοποίηση της διαδικασίας που θα έκανε πράξη την ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. Προς γενική έκπληξη οι εκπρόσωποι της παράταξής σας καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση. Θεωρούμε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εξηγηθεί τόσο στο σώμα όσο και στους πολίτες της Πρέβεζας, από τους εκπροσώπους της παράταξής σας στο ΦΟΣΔΑ, ποιοι ήταν εκείνοι οι λόγοι που τους ώθησαν να καταψηφίσουν μια πρόταση που ολοφάνερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του» αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά της Παράταξης «Στροφή στο Μέλλον». Το θέμα βέβαια δεν τέθηκε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη και ίσως… συζητηθεί προ ημερησίας. Οψόμεθα…

Δεν θα επεκταθούμε σε άλλα ζητήματα καθημερινότητας των δημοτών, όπως η υπόγειοι κάδοι τους οποίους ακούμε αλλά μέχρι τώρα δεν είδαμε, δεν θα μιλήσουμε για το Κάστρο του Παντοκράτορα που παραμένει κλειστό υπό κατάρρευση, ούτε στην ανάπλαση της Κυανής Ακτής. Δεν θα θυμίσουμε το σιντριβάνι στην Πλ. Ανδρούτσου για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη από εποχής Χρ. Μπαΐλη και παραμένει στο συρτάρι… άγνωστο γιατί.

Δεν θα αναφερθώ στα έργα που γίνονται μέσα στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας και ελλοχεύει ο εξής κίνδυνος. Σε περίπτωση που αρθεί το lockdown μέσα στις εορτές, τι θα συμβεί εάν η κεντρική αγορά είναι σκαμμένη από άκρη σε άκρη; Υπήρξε κάποια παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο ώστε να δουλέψουν οι επιχειρήσεις; Υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον; Εκτός κι αν γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα ή δεν θα συνεχιστούν μέσα στις γιορτές.

Όσο για τις πολυδιαφημιζόμενες ψηφιακές λειτουργίες-εφαρμογές του Δήμου Πρέβεζας, καλές είναι, αλλά δεν θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο. Αυτά χρησιμεύουν κυρίως ως εργαλεία για τους επισκέπτες.

Άρης Τσελίκος