«ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Ν. Ποταμίτης: “Πως θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα;»

Χωρίς να έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός
  • Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021 - 06:23

Την έντονη επιφυλακτικότητα του για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν εκφράζει δημόσια ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης που μιλώντας πρόσφατα  στο ραδιόφωνο του Ερμή αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο μας, όπως η έλλειψη γιατρών, η επίταξη των ιδιωτών αλλά και ο εμβολιασμός.

Ο κ. Ποταμίτης ξεκαθάρισε πως οι γιατροί του ΕΣΥ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της πανδημίας, ενώ τόνισε πως στην τελευταία προκήρυξη που δημοσιεύτηκε για το Νοσοκομείο Ζακύνθου ανταποκρίθηκαν μόλις 3 ιατροί, εκ των οποίων η μία ήδη υπηρετεί..

Επανέλαβε πως αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήθελε, θα είχε δώσει λύση στο πρόβλημα με πρόσληψη όλων αυτών των γιατρών που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για διορισμό.

Μόλις 3 γιατροί ανταποκρίθηκαν στην τελευταία προκήρυξη, φυλλορροεί το ΕΣΥ

«Μπήκαμε στο βαθύ κόκκινο και η πραγματικότητα είναι πως εκτός από το λιανεμπόριο, υπάρχει κίνηση. Για παράδειγμα λειτουργεί πλήρως η οικοδομική δραστηριότητα.

Όλοι τρέχουν σαν τρελοί να προλάβουν την τουριστική περίοδο σαν να είμαστε στο 2019 ή το 2018. Οι πολίτες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αντικρουόμενες πληροφορίες από την Κυβέρνηση και βλέπουμε ένα συνεχές αρκοντεόν μέτρων.

Αυτή η κατάσταση κάνει κάποιους να λένε πως δεν υπάρχει καν ο ιός, ενώ η αλήθεια είναι πως ζούμε έναν όλεθρο» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ .

Για τον εμβολιασμό, ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών στη Ζάκυνθο έχει εμβολιαστεί, ωστόσο τόνισε πως η μετατροπή των Νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα ή κλινικές covid -19 στερεί από τους πολίτες πολύτιμες υπηρεσίες υγείας.

«Τα Νοσοκομεία μετατρέπονται σε covid κέντρα σαν να εξαφανίστηκαν όλες οι υπόλοιπες παθήσεις. Πράγματι έχουμε μια μείωση των τροχαίων ατυχημάτων λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων για διασκέδαση και εργασία, όμως τα καρδιολογικά, τα νευρολογικά, τα παθολογικά, τα ογκολογικά, τα ανοσολογικά, τα νευροψυχιατρικά προβλήματα είναι εδώ!

Οι πολίτες που δεν μπορούν να πάνε στο Νοσοκομείο στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι απαράδεκτο να κλείνουν τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία» σημείωσε.

Για την επιστράτευση των γιατρών του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Ποταμίτης σημείωσε πως οι γιατροί αυτοί για κάποιο λόγο αποφάσισαν να ιδιωτεύσουν και να μην αντιμετωπίσουν την τεράστια πίεση που υπάρχει στα Νοσοκομεία, με πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς.

Στο 90% ο εμβολιασμός των γιατρών του Νοσοκομείου

«Δεν μπορεί ένας ιδιώτης να είναι και στο ιατρείο του και στο Νοσοκομείο και μάλιστα με αυτούς τους μισθούς. Οι γιατροί του Νοσοκομείου εργαζόμαστε  με 4,5 την ώρα . Τι ακριβώς συζητάμε;» αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας πως ήδη στο Νοσοκομείο απασχολούνται ένας παθολόγος, ένας νευρολόγος και αναμένεται ένας χειρουργός.

«Υπάρχουν γιατροί που υπό αυτές τις συνθήκες θέλουν να μπουν στο σύστημα του ΕΣΥ και δεν μπορούν» σημείωσε..

Ο κ. Ποταμίτης αναρωτήθηκε πως θα έρθουν στο νησί μας τουρίστες από χώρες όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει σε ποσοστό ακόμη και 80%, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα και φυσικά στη Ζάκυνθο το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο.

«Πριν από τα ταξίδια προς και από την Ελλάδα., είναι αναγκαίο να γίνεται το τεστ» σημείωσε ο κ. Ποταμίτης, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού, να καθορίζουν τον τρόπο που θα γίνονται τα ταξίδια.

Αναφορά από τον Πρόεδρο της ΕΝΙΖ έγινε και στα self test για τα οποία σημείωσε πως είναι σημαντικά για τον έλεγχο, αλλά είναι κρίσιμο το πώς θα γίνεται η καταγραφή και η παρακολούθηση των θετικών κρουσμάτων, ενώ κατέληξε λέγοντας πως είναι αδιανόητο το Νοσοκομείο Ζακύνθου εν καιρώ πανδημίας να λειτουργεί με το μισό ιατρικό προσωπικό, από αυτό που προβλέπει ο Οργανισμός του.