Ο Σύριζα Σύρου για τις μαθητικές κινητοποιήσεις"

"Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο απ΄το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου στέκεται αρωγός στους συριανούς μαθητές σε κάθε μορφή αγώνα που εκείνοι επιλέγουν και σε κάθε πρωτοβουλία τους για μια καλύτερη παιδεία" αναφέρουν τα μέλη του, σε σχετική ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας ακολουθεί αυτούσιο. 

"Αδιαφορία για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα"

Σε ένα καθημερινό κοινωνικό περιβάλλον που η δημόσια παιδεία αποτελεί ευχολόγιο και η μόνη προοπτική που δίνεται στους νέους της χώρας είναι είτε η ανεργία είτε η μετανάστευση, ο κρατικός μηχανισμός δραστηριοποιείται με αξιοθαύμαστη ταχύτητα και επιμέλεια όσον αφορά το ζήτημα των καταλήψεων των σχολείων από τους μαθητές.

Το  ίδιο  σύστημα που δεν μπορεί για παράδειγμα να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών, βάζοντας όρια αποστάσεων με μόνο στόχο την μείωση του προϋπολογισμού, ή την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και που έχει ενσυνείδητα μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε «παράρτημα» της παραπαιδείας, δείχνει μια υποκριτική σπουδή και, αδιαφορώντας για το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της πολιτείας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, προκαλεί παρέμβαση ακόμη και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο τερματισμός των κινητοποιήσεων των μαθητών προβάλλεται από την καθεστηκυία τάξη και τα ελεγχόμενα από αυτή ΜΜΕ ως η μόνη και ουσιαστική προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Οι νέοι όμως δεν μπορούν να δεχθούν μοιρολατρικά τα παρόν που οι προηγούμενες γενιές διαμόρφωσαν για αυτούς, να απεμπολήσουν τόσο εύκολα το δικαίωμά τους να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Ας δούμε όλοι το ζήτημα σε όλη του την έκταση και ας μην προσπαθούμε να αγνοήσουμε τη πραγματικότητα γιατί εν πολλοίς αυτή η νοοτροπία μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

 

Ετικέτες: