Στ. Θεοδωράκης: "Η Σύρος ως μία κορωνίδα Πολιτισμού αποτελεί παράδειγμα"

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τη Σύρο εκφράστηκε ο επικεφαλής του “Ποταμιού”, Σταύρος Θεοδωράκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στην Άνω – Σύρο, στο οποίο έδωσε το “παρών” συνοδευόμενος από συνεργάτες του και την υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματός του, Νικολίτσα Αγγελοπούλου.

Ο κ. Θεοδωράκης έφθασε στο νησί αεροπορικώς την Παρασκευή το μεσημέρι και από τους πρώτους σταθμούς του αποτέλεσε ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, όπου και τον συνάντησαν ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και η περιφερειακή σύμβουλος, Χρηστιάννα Πάπιτση πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο επικεφαλής του “Ποταμιού” απευθυνόμενος στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου στη συνέχεια, τόνισε πως, η ομάδα του υποστηρίζει πως, “Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από τους Δήμους”, εξηγώντας ταυτόχρονα, πως “Πιστεύουμε πάρα πολύ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον Α΄ Βαθμό”, για τον οποίο εξήγησε ότι δύναται να παράγει θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες, σε αντίθεση με τις αμφιβολίες που τόνισε πως διατηρεί για την αποτελεσματικότητα του Β΄ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος στη Σύρο, τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα έμπρακτης ανάπτυξης πολιτισμού για όλη τη χώρα, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας πρέπει να στηριχθεί, όπως αντίστοιχα πρέπει να δοθεί έμφαση γενικότερα στη νησιωτική Ελλάδα.

Σε μία εποχή που δεν βρίσκουμε λύσεις από κοινού, που είμαστε πολύ διασπασμένοι και όχι μόνο στα σημαντικά αλλά πολλές φορές και στα ασήμαντα, η πορεία της Σύρου ως μία κορωνίδα του Πολιτισμού και βέβαια των Κυκλάδων, δίνει ένα μήνυμα και στη υπόλοιπη χώρα ότι μπορούν να υπάρξουν “συνυπάρξεις” σε εποχές δύσκολες. Και όχι συνυπάρξεις αναγκαστικές αλλά όσες μπορούν να βγάζουν θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που κάνετε για Πολιτιστική Πρωτεύουσα, πρέπει να στηριχθεί γιατί πρέπει να στηριχθεί και η νησιωτική Ελλάδα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντήσει τους πολίτες στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.