Επιστολές της ΚΕΔΕ στους νέους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών

Πιέσεις με το “καλημέρα”

  • Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2015 - 06:20

Με την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών δέχθηκαν τις επιστολές του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο οποίος επισημαίνει κάποια από τα πάγια αιτήματα των δημάρχων όλης της χώρας, όπως η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και η παράταση αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη κρίνει επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών για την άμεση υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι δήμοι ζητούν να ξεκινήσει η Κοινωφελής Εργασία

Όπως υπογραμμίζει, “το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας αποτέλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν ένα ανάχωμα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες, με το πρόγραμμα αυτό κάλυψαν εν μέρει και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του Προγράμματος τις ανάγκες τους.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προετοιμάσει την έναρξη υλοποίησης νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που περιελάμβανε την έγκριση 33.000 θέσεων εργασίας στους Δήμους της χώρας. Λόγω όμως της διενέργειας των εθνικών εκλογών και των απαγορευτικών διατάξεων που ισχύουν, το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησίας σας σε θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας, παρακαλούμε για την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του Υπουργείου σας προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησης του Προγράμματος το ταχύτερο δυνατό”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης διαβεβαιώνει τον Υπουργό πως οι Δήμοι, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προς όφελος των δοκιμαζόμενων από την κρίση Τοπικών Κοινωνιών.

Αίτημα για παράταση αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Από την άλλη, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση και τον υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατέθεσε αίτημα για άμεση παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων των δήμων μέχρι τις 30 Δεκεμεβρίου 2015, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων και η διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ειδικότερα, εξηγεί πως “οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις παραδόθηκαν προ δεκαπενταετίας στους Δήμους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, δηλαδή τους Κρατικούς φορείς που τις κατασκεύασαν χωρίς οικοδομικές άδειες και με δικές τους τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες σήμερα αμφισβητούνται και θεωρούνται ανεπαρκείς.

Η Πολιτεία ζητάει, λοιπόν, από τους Δήμους να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές στα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες, σε μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει σε μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης πάνω από 60% ενώ πρακτικά έχει μηδενίσει τις επενδύσεις τους (ΣΑΤΑ). Με λίγα λόγια, οι Δήμοι αδυνατούν, κύριοι Υπουργοί, σε μικρό χρονικό διάστημα να επανορθώσουν συσσωρευμένα προβλήματα 30 και περισσότερων χρόνων.

Η σχετική προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2015, ενώ όλες οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σε εξέλιξη και φυσικά, όπως κατ’ επανάληψη είχαμε ενημερώσει, δεν θα έχουμε ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα.

Επαναφέρουμε, λοιπόν, το αίτημά μας για άμεση παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να αποφύγουμε την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και την διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων μεσούσης της περιόδου”.

Ετικέτες: