Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Σύρο, με παρόντες όλους τους υποψήφιους βουλευτές Κυκλάδων του κόμματος

Ζητούμενο η αυτοδυναμία

Στη γεμάτη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μήνυμα νίκης στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ενώ τόνισαν όλοι ανεξαιρέτως την ανάγκη το κόμμα να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με τους υποψήφιους βουλευτές Κυκλάδων, κ.κ. Γιάννη Βρούτση, Γιώργο Βακόνδιο, Μάρκο Καφούρο, Δέσποινα Πρίνια και Κατερίνα Μονογυιού να απευθύνονται στους ψηφοφόρους νησιώτες, δεσμευόμενοι για την επανεκκίνηση όλων των τομέων της δημόσιας διοίκησης, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργό.

Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές εστίασαν κυρίως στην ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να πάρει αριθμό εδρών ικανό να της χαρίσει την αυτοδυναμία, αφού, όπως υποστήριξαν, σε διαφορετική περίπτωση η χώρα κινδυνεύει να παραμείνει σε καθεστώς ακυβερνησίας.

Γυναικεία συμμετοχή και κίνητρα για νέες μητέρες

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, κ. Χρήστο Καφτηράνη, σε ένα σύντομο χαιρετισμό, κατά τον οποίο έδωσε το στίγμα της νίκης της Ν.Δ., στις εκλογές και συνεπώς το τέλος της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά το λόγο έδωσε στις γυναίκες του ψηφοδελτίου.

Από την πλευρά της υποψήφιας βουλευτή, κ. Κατερίνας Μονογυιού σημειώθηκε, πωςη ίδια δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από τους Κυκλαδίτες, ενώ ζήτησε την ψήφο τους ως πολιτικός και ως γυναίκα, χρησιμοποιώντας τη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ “αν θέλεις κάτι να γίνει, ζήτα το από μία γυναίκα”. Δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στον κ. Μητσοτάκη, ως έναν άνθρωπο που αφουγκράζεται την αγορά και εγγυάται την ανοικοδόμηση της χώρας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως πρόκειται για “νοικοκύρη” εφόσον κατάφερε να διαχειριστεί τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας. Ως κύριο σημείο του προγράμματος που παρουσίασε ο πρόεδρος το κόμματος, η κ. Μονογυιού ανέφερε τη δέσμευση για παροχή επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσει κίνητρο για τις νέες μητέρες της χώρας.

Αειφορική ανάπτυξη και καινοτομία

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η υποψήφια βουλευτής, κ. Δέσποινα Πρίνια, η οποία αναφέρθηκε στον εαυτό της όχι ως πολιτικό, αλλά ως επαγγελματία πολίτη, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του κόμματος για την ευκαιρία που έδωσε στους απλούς πολίτες, χωρίς εμπειρία στην κεντρική πολιτική, όπως η ίδια, να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο με την ψήφο τους, αλλά και μετά την ανάληψη της εξουσίας, ενώ αναφέρθηκε στον τομέα της, ήτοι του πολιτιστικού επιχειρείν, για μία τουριστική ανάπτυξη στις Κυκλάδες βιώσιμη, με έμφαση στη Γαλάζια Ανάπτξη, το περιβάλλον και την αειφορία. Η κ. Πρίνια υποστήριξε πως η νίκη της Ν.Δ., συνεπάγεται την καινοτομία, την εργασία, το νοικοκύρεμα της χώρας, αλλά και την αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας της Ελλάδας.

Η ΝΔ μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία

Ο υποψήφιος βουλευτής, κ. Μάρκος Καφούρος μίλησε για την μακρόχρονη εμπειρία του έως και σήμερα, από διάφορες θέσεις με πιο πρόσφατη αυτή του Αντιδημάρχου του Δήμου Θήρας, στην αυτοδιοίκηση, αλλά και ως πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και πώς καθημερινά και ο ίδιος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι νησιώτες, έχοντας όμως την εμπειρία να μπορεί να παρέχει συγκεκριμένες λύσεις.

Όπως σημείωε, με την οικονομική κρίση οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους ως πατριώτες, υποστηρίζοντας, πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη η οποία στάθηκε όρθια στην κρίση και η μόνη εγγύηση, για το δημοκρατικό πολίτευμα, παρουσιάζοντας όχι απλώς ένα πρόγραμμα, αλλά ένα σύμφωνο ειλικρίνειας, όπως το χαρακτήρισε. Τόνισε, πως ζητούμενο των εκλογών δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά η αυτοδυναμία της Ν.Δ., που θα της επιτρέψει να κυβερνήσει χωρίς δεκανίκια και συμβιβασμούς.

Σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον υποψήφιο βουλευτή, κ. Φίλιππο Φόρτωμα, ο οποίος επεσήμανε, πως η νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές δεν θα πρέπει να καταστεί αιτία εφυσηχασμού, ενώ διαβεβαίωσε, πως μετά από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να διοικήσει με ειλικρίνεια, δίνοντας πραγματικές λύσεις, και όχι αποσπασματικές όπως αυτές που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, με έμφαση στο συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό.

Όσον αφορά στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τα νησιά, ο κ. Φόρτωμας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη βούληση των υποψηφίων του κόμματος να εστιάσουν στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών, με την αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, την θέσπιση χωροταξικών παρεμβάσεων για τη διαχείριση του τουρισμού, την κατάρτιση νησιωτικού προϋπολογισμού, την πρόβλεψη ρήτρας νησιωτικότητας στις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και την ενεργοποίηση τέλος, του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο παραμένει ανενεργό.

Δέσμευση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Από την πλευρά του υποψήφιου βουλευτή, κ. Γιώργου Βακόνδιου, υπογραμμίστηκε πως στις 7 Ιουλίου τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται η ώρα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνοντας χαρούμενος, που οι ψηφοφόροι, μετά την περίοδο του 2014-2015, που γύρισαν την “πλάτη” στη Ν.Δ., πλέον φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι η παράταξη είναι έτοιμη να αναλάβει την εξουσία.

Αφού μίλησε διεξοδικά για το πολιτικό και κοινωνικό του έργο όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής στον Τομέα Ναυτιλίας του κόμματος, ένας νευραλγικός τομέας, που όπως υποστήριξε απαιτεί ανασυγκρότηση, αφού η νησιωτική πολιτική αντιμετωπίζει πρόβλημα εκ θεμελίων.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για το κοινοβούλιο, απομακρύνοντας άπαξ και διά παντός τη μέθοδο της απλής αναλογικής από την εκλογική διαδικασία, ενώ υποστήριξε, απευθυνόμενους προς όσους νησιώτες σκέφτονται να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, πως η εκλογική μάχη για τις έδρες των Κυκλάδων κρίνεται ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου, τους προέτρεψε να κατευθύνουν την ψήφο τους έτσι, ώστε να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στη βουλή, υπογραμμίζοντας, πως η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ζήτημα “ζωής και θανάτου” προκειμένου να κερδίσει η Ελλάδα ξανά το μέλλον της.

Κατάργηση του ασύλου και αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στον εν νέου υποψήφιο βουλευτή και πρώην υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία σημείωσε, πως τα τελευταί χρόνια “κράτησε το τιμόνι” της παράταξης για τις Κυκλάδες μόνος, με τη στήριξη των μελών του κόμματος, που παρέμειναν πιστοί στις “ράγες” του κόμματος, δίνοντας έναν αγώνα για αρχές και αξίες, απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε, πως οι επικείμενες εκλογές δεν έχουν σχέση με τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος, καθώς έχουν εθνικές διαστάσεις, ενώ και εκείνος με τη σειρά του ζήτησε την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς διαφορετικά η χώρα θα περάσει σε μία μακρόχρονη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, χωρίς σταθερές κυβερνήσεις.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα μέλη της, σημειώνοντας πως φτωχοποίησε τη χώρα και αργότερα επέβαλε επιδοματική πολιτική καταργώντας την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση, εγγυάται την αλλαγή από την επόμενη μέρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε να μην αποφυλακιστούν τα μέλη της 17 Νοέμβρη και τα μέλη του Ρουβίκωνα, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο οι παράτυποι μετανάστες να μη βρίσκουν άσυλο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να ξεκινήσουν ξανά τα μαθήματα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αφού ευχαρίστησε για την προσφορά του τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Καφτηράνη, διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει τη συμμετοχή των πολιτών, με πολιτικές που δεν θα διχάζουν, αλλά θα ενώνουν.

Ετικέτες: