Πτώση της σιδερένιας στήριξης σε παλαιά αποθήκη εργοστασίου πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ερμούπολης

Υποστυλώσεις του αέρα... που απειλούν ζωές

Την ίδια ώρα είχαν προπόνηση μικρά παιδιά ενώ γονείς περίμεναν εκτός γηπέδου
  • Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00

Προ των ευθυνών τους επιβάλλεται(!) να βρεθούν οι αρμόδιοι της κεντρικής διοίκησης αναφορικά με την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ακίνητα του παλαιού εργοστασίου και των αποθηκών Λαδόπουλου στη Σύρο, αφού τα σιδερένια υποστυλώματα που είχαν τοποθετήσει, αποδείχθηκαν μία άκρως ανεπαρκής και ακατάλληλη λύση στο γεγονός της κατάρρευσης παλαιών τοίχων.

Συγκεκριμένα, σήμερα περίπου στις δέκα το πρωί κατέρρευσε τμήμα των παλαιών αποθηκών ακριβώς δίπλα από το γήπεδο του ποδοσφαίρου της Ερμούπολης, όπου είχαν προπόνηση μικρά παιδιά. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει θορυβήσει έντονα την τοπική κοινωνία, τους γονείς και τους αθλητές, αφού όποια μέτρα λήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην περιοχή, αποδείχθηκαν κινήσεις του αέρα...!

Η μη πρόκληση ατυχήματος ή και δυστυχήματος στο σημείο του πολυσύχναστου δρόμου που καθημερινά σηκώνει όχι μόνον μεγάλο όγκο οχημάτων και δικύκλων, αλλά και πεζών, όπως όμως και μαθητών που μετακινούνται από και προς τα Λύκεια, αποτελεί θαύμα... σήμερα, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες από την πτώση του τοίχου και των υποστυλωμάτων επί του πεζοδρομίου αλλά και του δρόμου. 

Πρόκειται για μία σοβαρή κατάσταση για την οποία δεν χωρά – πλέον - αναβολή όσον αφορά στην αντιμετώπισή της και ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι (ΟΑΕΔ, Υπ. Πολιτισμού κλπ), οφείλουν να λάβουν αποφάσεις είτε πλήρους καταστροφής των κτιρίων – φαντασμάτων, είτε άμεσης, ουσιαστικής και απόλυτης αποκατάστασής τους.

Οι όποιες προχειρότητες σε αυτήν την περίπτωση, η αδράνεια και η απουσία μέριμνας απειλούν ξεκάθαρα την ανθρώπινη ζωή.

Να σημειωθεί πως για την ασφάλεια των πολιτών μετέβη η Αστυνομία στο σημείο και έχει αποκλείσει τη διέλευση. 

Νέα ενημέρωση

12.00: Άμεσα στο σημείο έφθασαν οχήματα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης ώστε να γίνουν εργασίες ελεγχόμενης κατάρρευσης του επικίνδυνου τμήματος του τοίχου που απέμεινε και γειτνιάζει με τον αθλητικό χώρο, ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα, ωστόσο υπογραμμίζεται πως αυτή η παρέμβαση δεν σημαίνει πως έχει αρθεί η επικινδυνότητα. 

Στην περιοχή μετέβη και η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ στη Σύρο και τις Κυκλάδες, Ειρήνη Περδίκη ενώ να αναφερθεί πως τη Δευτέρα το πρωί θα έρθουν στο νησί αρμόδιοι από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ για να συζητηθεί η γενικότερη κατάσταση που συνοδεύει την παλιά αποθήκη και το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου. 

Παρόντες καθ΄ όλη τη διάρκεια των εργασιών είναι ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πέτρος Μώτος. 

 

Ετικέτες: