Ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο νησί

"Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την Τήνο"

  • Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2020 - 13:29

Η τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου καταγγέλλει την ωμή βία που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής στην Τήνο, απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί. Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί ξεδιάντροπα τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όπου απαιτείται κινητοποιεί τον κατασταλτικό μηχανισμό της για να ισοπεδώσει τις αντιστάσεις που ορθώνονται από τον λαϊκό παράγοντα.

Δεν είδαμε την κυβέρνηση να νοιάζεται να ενισχύσει τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στην Τήνο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιθέτως οργάνωσε την αποστολή δυνάμεων της αστυνομίας στο νησί, που λειτούργησαν σαν μπράβοι των «επενδυτών», καταστέλλοντας άγρια την κινητοποίηση των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των κατοίκων της Τήνου, αλλά και όλου του λαού, στον αγώνα για διεκδίκηση φθηνής και επαρκούς ηλεκτρικής ενέργειας για τα μικρομεσαία στρώματα.

Αντιπαλευόμαστε με οποιαδήποτε λογική κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας και εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόθεση της κυβέρνησης για ξεπούλημα και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος εκφράστηκε έκδηλα και στην πρόσφατη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από το νησί και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.