«Η ΓΝΩΜΗ ΘΡΑΚΗΣ»

Ζητείται παρέμβαση Εισαγγελέα για τη «μαύρη εργασία» στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Αίτημα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Έβρου, μετά τις αποκαλύψεις για εποχικούς υπαλλήλους που εργάζονταν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι
  • Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020 - 06:24

Της Κικής Ηπειρώτου

Την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του Εισαγγελέα για το θέμα της «μαύρης εργασίας» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης ζητά ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης, μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ».

Όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, υπάρχουν περίπου 50 εργαζόμενοι στον Δήμο, από την περιοχή της Άβαντος, οι οποίοι εργάζονται εδώ και 2 χρόνια, δίχως να έχουν καν συμβάσεις, με αποτέλεσμα να δουλεύουν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους. Το «κουβάρι» της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν σημειώθηκε πτώση ενός από αυτούς τους υπαλλήλους από απορριμματοφόρο του Δήμου. Έτσι, ο Δήμος οφείλει μόνο για μισθούς περίπου 100.000 ευρώ, δίχως να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Το θέμα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, προκειμένου να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και  να τους καταβληθούν όσα τους οφείλονται.

Όπως αναφέρει ο κ. Ασπιώτης, «αυτά είναι τραγικά πράγματα που συμβαίνουν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, εδώ και τόσο καιρό. Είναι απίστευτο να βγαίνουν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι στα κανάλια και να παραδέχονται τι έκαναν, λέγοντας μάλιστα ότι τα ίδια συμβαίνουν και στο 95% των Δήμων της χώρας! Δηλαδή, μέσα στον Δήμο μας διακινούνται μαύρα χρήματα, λεφτά των δημοτών, χωρίς να φαίνεται πουθενά τίποτα και αυτό το επικροτούμε. Ο Δήμος, επιπλέον, εισφοροδιαφεύγει, αλλά από παντού υπάρχει ανοχή. Η Επιθεώρηση Εργασίας και ο Εισαγγελέας θα έπρεπε να είχαν επέμβει ήδη. Θα ετοιμάσω ένα έγγραφο και θα συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να προχωρήσει η υπόθεση και να αναλάβει ο Εισαγγελέας», αναφέρει ο κ. Ασπιώτης.