«ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Εγκληματικότητα και “ναυάγιο” στο επίκεντρο διαβουλεύσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τον Μ. Χρυσοχοίδη

Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2020 - 06:26

Η πορεία των ερευνών της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου στον Άγιο Σώστη Λιθακιάς αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας στην παραλία του Ναυαγίου που αφορά άμεσα την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα το προηγούμενο Σάββατο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκε από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο νησί των Φαιάκων και στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στο νησί πραγματοποίησε συναντήσεις με αιρετούς και φορείς του νησιού, αλλά και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ από τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τους Αστυνομικούς διευθυντές Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλλονιάς καθώς και τους διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών από τα Ιόνια Νησιά, την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και την Ένωση Αξιωματικών Ιονίων Νήσων και Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας.

Όπως προαναφέρθηκε, μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου κ. Τσάτσαρη ταξίδεψαν στην Κέρκυρα οι Διοικητές όλων των τμημάτων της Διεύθυνσης του νησιού και εκεί δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια αναλυτική απευθείας ενημέρωση προς τον Υπουργό για όλα τα ζητήματα αιχμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης έλαβε μια πολύ αναλυτική ενημέρωση για το έγκλημα που πριν από δυο εβδομάδες στιγμάτισε την επικαιρότητα και έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις, καθώς και για την πολύ θετική εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ το θέμα της πρόσβασης στο πλάτωμα του Ναυαγίου, τέθηκε από το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κατασταρίου. Καθώς η άφιξη των τουριστών βρίσκεται προ των πυλών και το ενδιαφέρον για επίσκεψη στο Ναυάγιο είναι δεδομένο, ο Διοικητής του Τμήματος έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού τα προβλήματα που αφορούν την ασφαλή πρόσβαση στο πλάτωμα, αλλά και τα ζητήματα που υπάρχουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αναφορά έγινε και στο ζήτημα του προσωπικού με το οποίο θα πρέπει να ενισχυθούν τα Αστυνομικά Τμήματα των νησιών και σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με αστυνομικούς.

Ενδεικτικό είναι το πρόβλημα στο Τμήμα Ασφάλειας, όπου από τα 17 άτομα που υπηρετούν, ένας σημαντικός αριθμός αναλώνεται σε θέσεις όπως το γραφείο αλλοδαπών, το γραφείο ταυτοτήτων κτλ αλλά και το πρόβλημα στο Α.Τ. Κατασταρίου που παρά το εύρος της περιοχής αρμοδιότητας του, έχει ελάχιστη δύναμη. Σε ότι αφορά τις ανάγκες του αεροδρομίου, αυτές θα καλυφθούν και πάλι με δοκίμους.

Της Μαριλένας Παπαδάτου