«Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

Γκερέκου από Κέρκυρα: Crash test ο Ιούλιος – Άνοιγμα και σε βαλκανικές χώρες

  • Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020 - 06:28

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο τόσο με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας πρώτου και δευτέρου βαθμού όσο και με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, ξενοδοχείων, καταλυμάτων, εστίασης, εμπόρων κλπ. φυσικά συμμετείχε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου η οποία, μετά το τέλος της σύσκεψης ανέφερε το συνολικό στόχο κυβέρνησης, υπουργείου Τουρισμού και αυτοδιοίκησης για την σεζόν που διανύουμε, καθώς σήμερα ήταν η επίσημη πρώτη.

Αφού αρχικά η κα. Γκερέκου είπε πως όλα τα μέτρα τηρούνται στο αεροδρόμιο, γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι των τουριστών και υπάρχει ξενοδοχείο διαμονής τυχόν επισκεπτών που διαπιστωθούν με τον covid-19, δήλωσε πως ουσιαστικά ο Ιούλιος είναι μήνας crash-test και για την Κέρκυρα και εφόσον πάει τουριστικά καλά και φυσικά σε επίπεδο υγείας, τότε θα μπορεί να γίνει λόγος για έναν δυνατό Αύγουστο και ίσως μια επιμήκυνση της τρέχουσας τουριστικής σεζόν. Πρωταγωνιστές δε, θα είναι τα last minute booking που θα καθορίσουν και την κίνηση ενώ είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κλεισίματα κρατήσεις και αριθμούς.

Πλήγμα για την Κέρκυρα η προσωρινή απόκλιση της Αγγλίας

Παραδοσιακά η Κέρκυρα τουριστικά ζει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους Άγγλους τουρίστες οι οποίοι ωστόσο έως τις 15 Ιουλίου δεν θα έρθουν στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στην Κέρκυρα, λόγω της σχετικής απαγόρευσης ενώ ερωτηθείσα η κα. Γκερέκου από το kerkyrasimera.gr για το αν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης της απαγόρευσης άφιξης Άγγλων τουριστών και στην Κέρκυρα, είπε πως αυτό εξαρτάται και από την Μ. Βρετανία ενώ η επαναξιολόγηση θα γίνεται ανά 15 μέρες. Άλλωστε τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας και των πρώτων ημερών της άφιξης των τουριστών συνολικά, θα τα έχουμε περίπου στις 15 Ιουλίου όπου και θα μπορέσουμε να επαναπροσεγγίσουμε το ζήτημα με τις αγορές.

Το άνοιγμα σε Γαλλία – Γερμανια και βαλκανικές χώρες

Τέλος, η πρόεδρος του ΕΟΤ ενημέρωσε πως ανοίγει η καμπάνια visit Greece σε συνεργασία με τους δήμους και της περιφέρειας της χώρας, όπου ο κάθε ελληνικός προορισμός θα αναδεικνύει τα δικά του πλεονεκτήματα με σκοπό την προσέγγιση τουριστών από χώρες του εξωτερικού και πάντα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των προορισμών της Ελλάδας. Ο στόχος βεβαίως δεν είναι μόνο  η Γερμανία και η Γαλλία που ζητούν Ελλάδα αλλά και βαλκανικές χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία που ανοίγουν σιγά – σιγά.

Βαρύτητα στον εγχώριο τουρισμό

Τέλος, η κα. Γκερέκου αναφέρθηκε και στον εγχώριο τουρισμό ο οποίο δεν προσθέτει στο ΑΕΠ αλλά στις τοπικές κοινωνίες που το έχουν ανάγκη.

Στόχος και της κυβέρνησης και του ΕΟΤ είναι η ενίσχυση των “αδύναμων” ενώ τις πληγές μας θα τις μετρήσουμε στο τέλος της σεζόν ώστε να τις αντιμετωπίσουμε και να πάμε δυνατότεροι στην καλοκαιρινή σεζόν του 2021, κατέληξε.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ