«ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Εκποίηση των ναυαγίων στο λιμάνι αποφάσισε η Λιμενική Επιτροπή

  • Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020 - 06:26

Πολύωρη ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής με μια σειρά από θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα από αυτά αφορούσε την «ανοιχτή πληγή» των κατασχεμένων ημερόπλοιων που κυριολεκτικά σαπίζουν στην μαρίνα.

Η απόφαση που ελήφθη από την Λιμενική Επιτροπή ήταν να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση των ναυαγίων, τα οποία θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα. Ας σημειωθεί πως μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν μειοδοτικοί διαγωνισμοί για την ανέλκυση των ναυαγίων και όπως ήταν αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχες διαδικασίες που έγιναν και κατά το παρελθόν, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον συμμετοχής και οι διαγωνισμοί απέβησαν άκαρπη.

Με τη διαδικασία πλειοδότησης για την εκποίηση, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αισιοδοξεί να απαλλαγεί από τα σαπιοκάραβα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον αλλά και την εικόνα της μαρίνας.

Μια ακόμη απόφαση που ελήφθη αφορούσε την είσπραξη των λιμενικών τελών. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιο Πλέσσα η Λιμενική Επιτροπή «επικαιροποίησε» προηγούμενη απόφαση για σύναψη σύμβασης με ιδιώτη, ο οποίος θα αναλαμβάνει την είσπραξη των τελών για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου.

«Πρόθεση μας είναι με τη διεύρυνση του Οργανισμού να υπάρχει το προσωπικό στο Λιμενικό Ταμείο που θα κάνει τις εισπράξεις και η λύση φέτος θα είναι πιλοτική» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως σε πρόσφατη επίσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του Λιμενικού Ταμείου με προσωπικό, δύο μηχανικούς και δύο διοικητικού, των οποίων το κόστος μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός.

Της Μαριλένας Παπαδάτου