“ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ”

Υπό παραίτηση

  • Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2020 - 06:27

Αντιδράσεις και εστίες διχασμού ακόμη και εντός της Μόριας, προκάλεσε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη στο ΚΥΤ της περιοχής, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας υγειονομικής μονάδας.

Ήδη από νωρίς το πρωί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις και προσκλητήριο για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος του Παλιού Σαπωνοποιείου, των κατοίκων της Μόριας και όλων των κατοίκων του νησιού που επιθυμούσαν να στηρίξουν το αίτημα αυτό, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου και των εγκαινίων του Προσωρινού Κέντρου Υγείας. Το προσκλητήριο επεκτάθηκε και στους δρόμους της Μυτιλήνης, λίγο πριν τις 11 το πρωί με οχήματα και ντουντούκες που καλούσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μόριας Γ. Μαστρογιάννη, η συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της κοινότητας και των παρατάξεων που απαρτίζουν το Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά με πρωτοβουλία Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο προσπαθούν να «καπελώσουν» την κοινότητα και να χειραγωγήσουν τους κατοίκους των χωριών.

ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος δήλωσε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την κατάσταση που επικρατεί και τον τρόπο που προωθούνται τα αιτήματα των Μοριανών, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη και σε αυτό ευθύνονται συγκεκριμένοι κύκλοι οι οποίοι καπελώνουν την ειρηνική προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της περιοχής.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, έχει υποβάλλει την παραίτησή του στο Δήμαρχο Μυτιλήνης μαζί με τον κοινοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του χωριού Ν. Τρακέλλη, ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με τις ενέργειες και τις θέσεις του προέδρου.

«Δεν επικροτούμε σε καμία περίπτωση άστοχες ενέργειες οι οποίες πυροδοτούν κύμα βίας και κλίμα έντασης στο ταλαιπωρημένο χωριό μας. Εξήγησα στους εκπροσώπους των Συλλόγων, ότι οι διαμαρτυρίες και τα βίαια επεισόδια κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας, κατά την ημέρα επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν διχασμό και δυσάρεστη εικόνα για το χωριό μας και τους κατοίκους.

Από την πρώτη στιγμή μαζί με τον πρώην πρόεδρο του χωριού Ν. Τρακέλλη, διαχωρίσαμε τη θέση μας και εξηγήσαμε ότι δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις βίας.

Έχω υποβάλλει ήδη την παραίτησή μου μαζί με τον Ν. Τρακέλλη και περιμένω από Δευτέρα να γίνει αποδεκτή από το δήμαρχο. Έως τότε συμμετέχω τυπικά, χωρίς να πραγματοποιώ επίσημες τοποθετήσεις σε όλες τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Εντωμεταξύ, το μεσημέρι, έξω από το ΚΥΤ της Μόριας κοντά στο χώρο του νέου Κέντρου Υγείας, ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και Αστυνομικών Δυνάμεων. Σύμφωνα με αναρτήσεις, δημοτών της περιοχής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο πλαίσιο των συγκρούσεων υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών και ενέργειες βίαιης απομάκρυνσής τους από τις Μονάδες Άμεσης Τάξης (ΜΑΤ).

Διαβάστε ακόμα