“ΔΗΜΟΚΡΆΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ”

«Επείγον»

  • Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:24

Ο Υπουργός περιμένει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων. Αναμένει ονομαστικό κατάλογο ιδιωτών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Κοστολογημένη πρόταση-μελέτη για τον καθαρισμό, την απομάκρυνση των καμένων αλλά και των εναπομεινάντων πρόχειρων κατασκευών, καθώς επίσης και την αποκατάσταση μέσω φύτευσης, του Ελαιώνα της Μόριας.

Με την ένδειξη «επείγον», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Λέσβου Στ. Κύτελη επισημαίνει ότι «η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που ανέκυψαν από τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ Μόριας, αποτελεί για την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» γι' αυτό και ζητά την άμεση και ουσιαστική στήριξή του, ώστε να αμβλυνθούν σε σημαντικό βαθμό οι επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν στην τοπική κοινωνία.

Στην επιστολή επισημαίνεται: «Άμεση αναγκαιότητα αποτελεί να καταλήξουμε άμεσα στη βέλτιστη τοποθεσία για την δημιουργία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύγχρονου κέντρου υποδοχής, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας.

Βασικό πυλώνα στην ολοκληρωμένη και πολύπλευρη στρατηγική που εφαρμόζει πλέον το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποτελεί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών που βιώνουν καθημερινά τον αντίκτυπο του μεταναστευτικού προβλήματος τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Επίσης, καλώ τον Δήμο Μυτιλήνης με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, να αποστείλει άμεσα μια κοστολογημένη πρόταση-μελέτη για τον καθαρισμό, την απομάκρυνση των καμένων, αλλά και των εναπομεινάντων πρόχειρων κατασκευών, καθώς επίσης και την αποκατάσταση μέσω φύτευσης, του Ελαιώνα της Μόριας».

Τελειώνοντας ο υπουργός, ικανοποιώντας το αίτημα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης διαβεβαιώνει ότι έως τις 31/12/εε θα έχει αποδεσμευτεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η χρήση της δημοτικής Δομής του Καρά Τεπέ.

Διαβάστε ακόμα