“ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”

Κραυγή αγωνίας από τους Αστυνομικούς: «Μάταια οι πολίτες περιμένουν μια πιο ασφαλή Ροδόπη»

  • Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:23

Πως δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν υπογράμμιζαν με αναλυτικό τους έγγραφο πριν από μερικούς μήνες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Σήμερα, η Ένωση επιστρέφει με μία ανακοίνωση σε ακόμη πιο υψηλό τόνο, θέτοντας ακόμη και ζήτημα ασφάλειας των πολιτών της Ροδόπης, εάν η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης δεν στελεχωθεί με επιπλέον έμψυχο δυναμικό.

Τελικά φτάνουν οι μεταθέσεις

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση από τις δύο άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που δραστηριοποιούνται στην Α.Δ. Ροδόπης (την οποία συνυπέγραφαν οι πρόεδροι τους κ.κ. Τζατζανά, Κατρανίδης), με την οποία ευχαριστούσαν την ηγεσία του Υπουργείου για τη στήριξη με μεταθέσεις και χαρακτήριζαν τις εξελίξεις ως «απότοκο» των παρεμβάσεών τους.

Μία μέρα αργότερα, ανακοίνωση σε τελείως διαφορετικό τόνο εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης λέγοντας «ας μιλήσουμε με αριθμούς» και καταγράφοντας τα εξής: «Την 19/09/2020 πληροφορηθήκαμε για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης μέσω των έκτακτων μεταθέσεων με 5 αστυνομικούς, πλέον των 5 που μετατέθηκαν με βάση τις τακτικές μεταθέσεις του Ιουνίου. Καλούμαστε λοιπόν να κοιτάξουμε το δέντρο των 10 αστυνομικών και να χειροκροτήσουμε; Ή το δάσος, που είναι η ουσιαστική ενίσχυσης της Ροδόπης και να προβληματιστούμε;

Με απλά μαθηματικά, διαπιστώνουμε ότι εν τέλει η Δ.Α. Ροδόπης πρόκειται να ενισχυθεί με μόλις έναν 1 αστυνομικό, καθώς ήδη 9 έχουν αποχωρήσει με μετάθεση από την Δ.Α. Ροδόπης! Μας παίρνουν κι αυτούς που είχαμε! Και σε όσους σπεύδουν να αντιπαραθέσουν την ενίσχυση μας με αποσπασμένο προσωπικό, τους απαντάμε ότι αυτό είναι ημίμετρο και δεν διασφαλίζει τη μόνιμη παραμονή τους στην Δ.Α. Ροδόπης. Αντιθέτως… τους κρατά στην αβεβαιότητα και ‘’όμηρους των διαθέσεων’’ όσων παίρνουν τις αποφάσεις».

Η Ένωση εξηγεί ότι «μάταια» οι πολίτες της Ροδόπης «περιμένουν μια πιο ασφαλή Ροδόπη», προς τους συναδέλφους τους αστυνομικούς λένε πως ξανά καλούνται «να βάλουν πλάτη», ενώ επιφυλάσσει και χτύπημα προς τους τοπικούς πολιτικούς διότι «πάντα μας ‘’θυμούνται’’ και είναι ‘’δίπλα στους αγώνες μας’’». «Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για την ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης;», ρωτούν απευθυνόμενοι στην πολιτική ηγεσία.

«Μας ξεχάσατε!»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων θυμίζει ότι «επί έξι και πλέον μήνες δίναμε καθημερινή μάχη για τη διαφύλαξη των συνόρων», η ανταπόκριση στην οποία ήταν «ευχαριστήρια sms και υποσχέσεις». Αντιθέτως, σημειώνουν ότι «το μεταναστευτικό δεν σταματά στον Έβρο και τα νησιά αλλά αγγίζει επιχειρησιακά την Ροδόπη, επηρεάζοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της!», και σημειώνουν απευθυνόμενοι προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐκδη: «Κύριε υπουργέ, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζετε το βάρος που σηκώνει η Ροδόπη στο μεταναστευτικό, ανακόπτοντας επιτυχώς σημαντικό αριθμό από τις μεταναστευτικές ροές που έχουν σκοπό να προωθηθούν στην ενδοχώρα».