“ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” ΛΕΣΒΟΥ

Τσουχτερά πρόστιμα

  • Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 - 06:27

Έκθεση καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που ελέγχει την δράση των ΜΚΟ, παρουσιάζει πλήθος παραβάσεων. Κοινοποιήθηκε στην Δ/νση Δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης, αναγκάζοντάς την να διενεργήσει ελέγχους. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας συνοδεία αστυνομίας, πραγματοποίησαν αυτοψία και επέβαλαν τσουχτερά πρόστιμα.

Οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ήθελαν την διατήρηση της λειτουργίας της δομής στο ΠΙΚΠΑ Νεαπόλεως και την παραμονή των αλλοδαπών στον συγκεκριμένο χώρο παρά την κυβερνητική απόφαση για λουκέτο και απόδοση στους δικαιούχους - ιδιοκτήτες, προκάλεσε σύγχυση.

Κατηγορηματικός σ' αυτό ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στ. Κύτελης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του υπουργείου, που θα εκτελεστεί έως το τέλος του μήνα. Ήδη ο αριθμός των φιλοξενουμένων έχει μειωθεί, καθώς πολλοί από αυτούς, δεδομένου ότι είχαν εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα, έφυγαν από το νησί για την ενδοχώρα. Επειδή πρόκειται στην πλειοψηφία για ευάλωτες ομάδες, παιδιά και ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας, τέθηκε η πρόταση να μεταφερθούν στην παλιά δημοτική δομή του Καρά Τεπέ, που, όμως, δεν έγινε αποδεκτή, αφού και αυτή θα καταργηθεί και θα κλείσει.

Ανάλογη προσπάθεια εκκένωσης της δομής και απόδοσης της έκτασης στους ιδιοκτήτες, είχε γίνει και επί δημαρχίας Σπ. Γαληνού. Όμως, η τότε αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, με παρέμβασή της, μετέφερε την διαχείριση του χώρου και της έκτασης στο Άσυλο Ανιάτων στην Αγιάσο και έκτοτε η διαδικασία «πάγωσε».

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

Προ ημερών -σύμφωνα με πληροφορίες- Έκθεση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που ελέγχει την δράση των ΜΚΟ, καταπέλτης, παρουσιάζει πλήθος παραβάσεων. Κοινοποιήθηκε στην Δ/νση Δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης, αναγκάζοντάς την να διενεργήσει ελέγχους και κατά συνέπεια να επιβάλλει πρόστιμα ανάλογα των παράνομων κατασκευών, που αριθμούν γύρω στις 57, σε δασική έκταση, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για την όποια δραστηριότητα εντός της. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καν επίσημο έγγραφο για την παραχώρηση διαχείρισης από τον Δήμο και τον ΕΦΚΑ στον σημερινό διαχειριστή, και διερωτάται ο καθένας για ποιο λόγο ο χώρος να μην ανήκει στον πραγματικό ιδιοκτήτη του και να μην χρησιμοποιηθεί απ' αυτόν για τον αρχικό σκοπό, όπως είχε οριστεί.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγόρος που εκπροσωπεί την ΜΚΟ που διαχειρίζεται τον χώρο, επισκέφτηκε την Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση και να μειωθεί ει δυνατόν το πρόστιμο, αν μέχρι την σύνταξη του πρωτοκόλλου αυθαιρέτων και την επίδοσή του, κατεδαφιστούν και απομακρυνθούν κάποιες από τις παράνομες αυτές κατασκευές, όπως κοντέινερ, χημικές τουαλέτες κλπ.

Δεν μένει παρά να δούμε την εξέλιξη μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαβάστε ακόμα