“ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

Μεγάλη μηχανοκίνητη κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες - Παραμένουν στον αγώνα μέχρι την τελική λύση οι ιδιοκτήτες γης

  • Τρίτη, 6 Απριλίου, 2021 - 06:23

Με τεράστια συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες στο Ρέθυμνο.

Εκατοντάδες οχήματα, τρακτέρ και αγροτικά, αλλά και γεωργαλίδικα άλογα που προπορεύθηκαν, συμμετείχαν στην κινητοποίηση η οποία κατέληξε στην πλατεία της Σοχώρας.

Μπροστά από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, οι υπηρεσίες της οποίας είχαν κλείσει για συμπαράσταση, συγκεντρώθηκαν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι. Τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους μπροστά από το κτίριο και έκαναν χαιρετισμούς.

Την συγκέντρωση χαιρέτησε και ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανώλης Χνάρης, ο οποίος έκανε λόγο για δίκαιο αγώνα και τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει ζητήσει από την πολιτεία και το υπουργείο να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διορθωθούν τα λάθη.

Τον λόγο πήρε και ο Νομικός σύμβουλος του συντονιστικού οργάνου Νίκος Κοτζαμπασάκης ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτους δασικούς χάρτες, οι οποίοι δημιουργούν κίνδυνο για την ιδιοκτησία.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να λένε τον εθνικό ύμνο.

Υπενθυμίζεται πως χθες συμβολικά κλειστές παρέμειναν και οι υπηρεσίες της Π.Ε Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνης και της Εφορίας.