Σήμερα το πρώτο self test για την επαναλειτουργία των Λυκείων

  • Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021 - 12:03

Σήμερα πρέπει να πραγματοποιήσουν το πρώτο self test οι μαθητές των Λυκείων, καθώς αύριο επαναλειτουργούν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. 

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σχετικά με την πορεία των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, οι μαθητές καλούνται να προχωρούν στον αυτοέλεγχο και να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου self-testing.gov.gr

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS - CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Έλεγχος 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, "Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών".

Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;

  • Πατήστε εδώ για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου. Οι δομές αυτές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου.
  • Οδηγίες για την φροντίδα επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρακολουθείστε το video για τη σωστή διενέργεια του self test.