“ΜΑΓΝΗΣΙΑ”

Ο Μπέος κατήγγειλε υπεράριθμους στο Express Skiathos, ενώ ήταν λιγότεροι κατά 255!

Η ανάρτηση του δημάρχου Βόλου και η απάντηση του Λιμεναρχείου
  • Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:25

Έκπληξη και μειδιάματα παντός είδους προκάλεσε η δημόσια και μέσω social media καταγγελία του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου ότι το δρομολόγιο του Express Skiathos το απόγευμα της Κυριακής είχε υπεράριθμους επιβάτες. Τα στελέχη του λιμεναρχείου, έλεγξαν την καταγγελία και είδαν ότι όχι μόνο δεν υπήρχαν υπεράριθμοι, αλλά οι επιβάτες ήταν λιγότεροι κατά 255!

Ως άλλος επαναστάτης Ποπολάρος εμφανίστηκε την Κυριακή στα social media ο Αχ. Μπέος για να καταγγείλει ότι στο πλοίο της γραμμής Βόλος- Σποράδες δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και πως το πλοίο ταξιδεύει με περισσότερους από το πρέπον επιβάτες.

Όσοι διάβασαν την καταγγελία του Αχ. Μπέου δεν μπόρεσαν να μην σχολιάσουν το γεγονός πως ο άνθρωπος και πρώτος πολίτης ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, που όχι μόνο δεν τηρεί τα πρωτόκολλά, αλλά κυκλοφορεί και εμφανίζεται ακόμη και σε δημόσιες εκδηλώσεις και περιστάσεις, χωρίς μάσκα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που ακόμη και μπροστά σε κυβερνητικά στελέχη, αρνείται να φορέσει τη μάσκα, όπως οφείλουμε όλοι οι πολίτες να πράξουμε όταν υπάρχει συνωστισμός, ακόμη και σε ανοιχτό χώρο, έφτασε στο σημείο να κάνει καταγγελία για την τήρηση των μέτρων!

Ο Δήμαρχος Βόλου στην επιστροφή του από την Σκιάθο, καθώς έχει γίνει σχεδόν μόνιμος κάτοικος αυτό το καλοκαίρι του νησιού του Παπαδιαμάντη, προτίμησε, πιθανώς από τις ελάχιστες φορές, να ταξιδέψει με το Express Skiathos. Όπως ανέφερε στην καταγγελία του «τα μέτρα προστασίας φάνταζαν κακόγουστο αστείο», ενώ έκανε λόγο για υπεράριθμους επιβάτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η …υπερκερδοφορία της πλοιοκτήτριας εταιρείας!

Η ανάρτηση του Αχ. Μπέου

«Συνθήκες απαράδεκτες, που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, βίωσαν σήμερα οι ατυχείς επιβάτες, μεταξύ τους κι εγώ, του Skiathos Express που ταξίδεψαν από Σκιάθο για Βόλο. Λόγω και της βροχής οι συνθήκες ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους του πλοίου έκαναν τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του covid να φαντάζουν κακόγουστο αστείο.

Τώρα αν μιλήσω για υπεράριθμους επιβάτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υπερκερδοφορία της πλοιοκτήτριας εταιρείας, θα φανεί ως πλεονασμός. Περιμένω με ενδιαφέρον την καταμέτρηση που υποτίθεται ότι έκαναν οι Λιμενικοί, μετά από καταγγελίες, μεταξύ των οποίων και δική μου. Αν και μου έδωσαν την εντύπωση ότι ή δεν έβλεπαν και πολύ καλά ή ότι έχουν μια αδυναμία στο μέτρημα. Τέλος πάντων. Αν και η απορία θα υπάρχει πάντα. Δηλαδή αφού η έκδοση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά, προς τι η όποια καταμέτρηση; ή δεν έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα και υποψιάζονται ότι κάτι άλλο, τουλάχιστον παράδοξο, συμβαίνει;

Ο νέος υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Ναυτιλίας, αν μπορούν, ας κοιτάξουν να βελτιώσουν αυτό το αίσχος. Πολίτες ταξιδεύουν, πληρώνοντας μάλιστα και προκλητικά ακριβό εισιτήριο, και όχι εμπορεύματα και ζώα. Η Ελλάδα του 2021 δεν μπορεί να θυμίζει χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Η ψηφιακή επανάσταση μας έλειπε…», ήταν χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου.

255 λιγότεροι οι επιβαίνοντες στο Express Skiathos

Όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, μετά από τηλεφωνική καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες στο «Εξπρές Σκιάθος», κατά τον απόπλου του πλοίου από την Σκιάθο με προορισμό το λιμάνι του Βόλου, στελέχη του, προέβησαν στην καταμέτρηση των επιβατών αμέσως μόλις το πλοίο κατέπλευσε στον Βόλο, στις 16:45 το απόγευμα της Κυριακής.

Κατά την καταμέτρηση που έγινε παρουσία του πλοιάρχου του “Εξπρές Σκιάθος”, προέκυψε ότι μετέφερε επτακόσιους 725 επιβάτες, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του επιβατηγού πλοίου ορίζει 980, ποσοστό πληρότητας του συνολικού αριθμού επιβατών (80%) λόγω των έκτακτων μέτρων προς περιορισμό της διάδοσης του COVID – 19, δηλαδή 255 λιγότερους του υπό του Πιστοποιητικού Ασφαλείας Επιβατηγού Πλοίου επιτρεπόμενου συνολικού αριθμού επιβατών.

Κατέρρευσε η …καταγγελία του Αχ. Μπέου

Μετά λοιπόν και τους μύδρους που εξαπέλυσε ο αχ. Μπέος για τη λειτουργία των πλοίων, τους επιβάτες και την τήρηση των μέτρων, ήρθε το Κεντρικό Λιμεναρχείο και διέψευσε πανηγυρικά τον δήμαρχο, λέγοντας πως όχι μόνο δεν υπήρχαν υπεράριθμοι, αλλά 255 λιγότεροι επιβάτες! Πάντως δεύτερη ανάρτηση του Αχ. Μπέου, που να παραδέχεται το λάθος του, δεν ακολούθησε βάζοντας κι αυτός το χεράκι του μέσω social media, δυσφημίζοντας την περιοχή μας…

Ετικέτες: