Μαρινάκης: «Όχι» σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών

  • Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, 2023 - 15:25

Η εισαγόμενη ακρίβεια και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της ήταν στο επίκεντρο της καθιερωμένης ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στους πολιτικούς συντάκτες.

«Σε 3 άξονες κινούνται οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας». Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών πάντα σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για αθέμιτη κερδοφορία, «έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ενώ υπογράμμισε ότι έρχεται η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς για ταχύτερη αντιμετώπιση μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και με πολίτες και τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ακόμα ότι «με απόφαση του Νίκου Παπαθανάση εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης η αγορά οχημάτων για ενίσχυση Πολιτικής Προστασίας. (…) 633 οχήματα διαφόρων τύπων».

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Την Τετάρτη στις 11:00, θα ενημερώσει την Βουλή σχετικά με την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της ΝΔ για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου.