Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας - Είχε συλληφθεί για παρενόχληση ανηλίκων

  • Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 - 15:47

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας που συνελήφθη μετά από καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στη Νίσυρο.

Σε βάρος του αρχαιοφύλακα, ο οποίος συνελήφθη μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 62χρονος κρατείται στην Κω και θα οδηγηθεί στις φυλακές. Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε ο πατέρας ανήλικου αγοριού, στις 15 Απριλίου.

Συνολικά, πάνω από 10 καταγγελίες έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία της Κω, για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών, ηλικίας 10 έως 15 ετών. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν λάβει ένορκες καταθέσεις γονέων καθώς και καταθέσεις από ανήλικους.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

kathierini.gr