Πολιτική ομιλία του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Σύρο ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

“Να στείλουμε το μήνυμα πως υπάρχει νέος δρόμος για την κοινωνία”

“Στις 9 Ιουνίου στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, ανοίγουμε τον δρόμο για μία Ευρώπη που δεν θα είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών”.

Τα παραπάνω υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σύρο ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου – συνοδευόμενος και από τον πρώην βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο και από άλλα στελέχη της τοπικής και νομαρχιακής οργάνωσης των Κυκλάδων -, προκειμένου να μιλήσει πολιτικά και να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών.

Μία άλλη Ευρώπη

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Τσακαλώτος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο νησί, από τον χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Διογένης”, προκειμένου να έχει μία γόνιμη επικοινωνία με τους πολίτες, δεδομένου πως ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την κάλπη.

Μεταφέροντας το μήνυμα της Νέας Αριστεράς, τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση σε αυτές τις ευρωεκλογές.

“Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα για μία άλλη Ευρώπη”, υποστήριξε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως, αυτή η Ευρώπη, σύμφωνα με την πολιτική θέση της Νέας Αριστεράς, “δεν πρέπει να είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών”.

“Θέλουμε μία Ευρώπη που δεν θα κωφεύει απέναντι στην ανάγκη διεύρυνσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, που θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κλιματική κρίση, που δεν θα προωθεί τον ρατσισμό και τον πόλεμο και που δεν θα σιωπά για τη σφαγή στη Γάζα”.

Όπως ανέφερε παρακάτω, η Ευρώπη πρέπει να πάρει έναν νέο δρόμο γιατί σήμερα, “παίζεται… η ηθική της διάσταση”. Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε αναλυτικά για το πώς οραματίζονται τη σύγχρονη Αριστερά στο κόμμα που συμμετέχει, θίγοντας όλα τα επίκαιρα και καυτά θέματα της ακρίβειας, της κατάστασης των ακτοπλοϊκών μεταφορών και του κόστους, της εικόνας και λειτουργίας των υγειονομικών δομών και δη στην περιφέρεια της χώρας.

Εξήγησε, πως πρέπει να μπει τέλος στην παντοδυναμία της Δεξιάς, η οποία αναπτύσσει μία πολιτική “που στερεί από τους πολλούς τα οφέλη της ανάπτυξης”.

Και τέλος, έκανε αναφορά για το τι είναι αναπτυξιακό κράτος, όπως το επισημαίνει η Νέα Αριστερά, καλώντας όλο τον προοδευτικό κόσμο να δώσει το “παρών” στην κάλπη και να επιλέξει προς όφελος της κοινωνίας και των αναγκών της.