Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Ν. Αιγαίο: "Ποιος δεν έχει ίχνος πολιτικού πολιτισμού;"

  • Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024 - 09:01

Απάντηση  της Περιφερειακής Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» στον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη. 

 «Ποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ίχνος πολιτικού πολιτισμού;»

   Πώς να μαζευτεί άραγε η αισχρή ρητορική που χρησιμοποιήθηκε σε επίσημη συνεδρίαση από  αντιπεριφερειάρχη και περιφερειάρχη ενάντια στην κ. Χρύσα Καραγιάννη; Ως «συνειδητά εκφραστές της σχολής» του ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, αντ’ αυτού  συνεχίσατε την επίθεση  επί προσωπικού, αφού σχολιάστηκε ακόμα και η «εμφάνιση» της επικεφαλής της Παράταξης μας.  Σε πολιτικό επίπεδο, μόνο αοριστίες και προσβολές μπορείτε να ξεστομίσετε, ως πάγια  τακτική σας,  όταν  σας πονάει  η αλήθεια.

  Θα σας βόλευε να ψηφίζαμε ό,τι μας φέρνετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς τεκμηρίωση. Ούτε εσείς οι ίδιοι δεν είχατε πλήρη ενημέρωση για το «Κληροδότημα Άννης Κουτσοδόντη», για το οποίο ο κ Λεονταρίτης  στο παρελθόν έχει παραδεχτεί την αποτυχία εγχειρήματος μεταβίβασης του σε «προφυλακιστέο επενδυτή», σε  «ιδιωτική εταιρεία», σε «Γάλλους επενδυτές»... Νομίζετε ότι πέρασε απαρατήρητο πως και μεταξύ σας διαφωνήσατε για τη διάρκεια  μίσθωσης του; 50 ή 99 χρόνια;  Όταν θα ενημερώσετε,  λοιπόν,  το σώμα εμπεριστατωμένα, τότε θα είμαστε σε θέση ως  ΥΠΕΥΘΥΝΗ αντιπολίτευση να πάρουμε  τη σωστή απόφαση, όπως κάνουμε  από την αρχή της θητείας μας.

  Οι  κοινωνίες μέσα στις οποίες  ζούμε,   ξέρουν πολύ καλά  τι πρεσβεύει ο καθένας και η καθεμία  μας. Τι αξιακό  πλαίσιο  έχουμε. Τι κοινωνικό πρόσημο φέρουμε. Τι εκτίμησης χαίρουμε από το σύνολο της κοινωνίας.   

   Η μόνη εμμονή μας είναι η προάσπιση των  συμφερόντων των κατοίκων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.  Όλων. Και η μόνη που μας  υπαγορεύει το σωστό και το δίκαιο είναι  η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας, σε αντίθεση με εσάς.

 Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να σπιλώσετε τις προσωπικότητες μας, τη γνώση μας, την ευφυΐα μας, την αξιοπρέπεια μας,  την καθαρότητα μας, την πρόθεση και ικανότητα  μας να αφουγκραζόμαστε  και να παλεύουμε για τις ανάγκες της κοινωνίας του Νοτίου Αιγαίου είστε γελασμένοι κύριοι και κυρίες της περιφερειακής αρχής. Και αν θέλετε να είναι ο λόγος σας ενάντια στο δικό μας, τα ηχητικά πρακτικά των περιφερειακών συμβουλίων (χωρίς μονταζιέρα !!!) θα αποδείξουν  ποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ίχνος πολιτικού πολιτισμού.