Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σύντομα θα έχουμε συλλήψεις για τις μαφίες σε Μύκονο και άλλα νησιά

  • Σήμερα - 12:17

Στην εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρχουν συλλήψεις και προσαγωγές στη δικαιοσύνη για όσους εμπλέκονται σε εγκληματικές οργανώσεις σε Μύκονο και άλλα νησιά προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και συμμετέχουν και στη Μύκονο. Το τελευταίο περιστατικό (σ.σ. η δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό) είναι η κορυφή του παγόβουνου και η αφορμή για μια σειρά διερευνητικές διαδικασίες από ΕΛΑΣ και εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μια δραστηριότητα με πολλές επιμέρους που συγκροτούν εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ηδή η ΕΛΑΣ έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες τα μέλη και τις δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά με αφορμή την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς και η ΕΛΑΣ θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους» είπε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δύο δικογρφαφίες, έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε αρχικά σε εντοπισμό παράνομων πράξεων και μερά σε συλλήψεις και προσαγωγές στη δικαιοσύνη» συνέχισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο ή άλλα νησιά οπως η Ζάκυνθος, όλα αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα στους τουρίστες και τους υγιείς επιχειρηματίες κι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος» διεμήνυσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ενδοοικογενειακή βία και εγκληματικότητα

Όσον αφορά τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας είπε ότι το πρώτο εξάμηνο έχουν γίνει 5.830 συλλήψεις σε συνολικά 0.900 περιστατικά, «πρακτικά αυτό σημαίνει 1.000 συλλήψεις τον μήνα. Εδώ γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά υπάρχουν γραφεία σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα».

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είπε ότι «η μικρή εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Για την εγκληματικότητα το 70% είναι στην Αττική, το 20% στη Θεσσαλονίκή και η υπόλοιπη χώρα είναι μια όαση. Έχουμε μείωση 20% στην Αττική και λίγο περαπάνω στη Θεσσαλονίκη καθώς έχουμε μεταφέρει πάνω από 1.000 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στις δύο πόλεις που είναι μέρα νύχτα στον δρόμο».

Πηγή:protothema.gr