Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

  • Σήμερα - 18:42

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Παύλος Πολάκης λόγω της φραστικής επίθεσης που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το νέο επεισόδιο Πολάκη σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε εξαπολύσει σεξιστική επίθεση εναντίον της γραμματέως της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας λέγοντας της «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», δήλωσε ο πρώην αναποληρωτής υπουργός Υγείας.

Μετά τη νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη, η Αθηνά Λινού κλαίγοντας είπε ότι «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής πειθαρχικά μέτρα κατά του Πολάκη

Τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του Παύλου Πολάκη για το bullying στη νομική σύμβουλο του υπουργείου Υγείας, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάνοντας λόγο για βάναυση επίθεση του Παύλου Πολάκη σε μια εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και του ζήτησε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από τη Βουλή εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Πηγή:newsit.gr