Μητσοτάκης: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών

  • Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024 - 14:57

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών», είπε κατά την προγραμματισμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ενδείξεις ότι τον Ιούνιο υπήρξε αποκλιμάκωση στα σούπερ μάρκετ είναι ενθαρρυντικές. Το συνολικό μείγμα των μέτρων πιστεύσω ότι αρχίζει και αποδίδει», σημείωσε.

«Συνεχίζουμε με ελέγχους στις τιμές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και ενισχύοντας την επιτροπή ανταγωνισμού» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κάθε φορά που παρατηρούνται στρεβλώσεις.

Αναφερόμενος στις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, ανέφερε πως «σε συνεργασία με κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους βρέθηκε εθελοντική προσφορά γιατρών για να καλύψουν εφημερίες σε διαφορά σημεία της χώρας».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή. «Πρόκειται για προσωρινό μετρό, θα θεσμοθετηθεί νέα δέσμη κίνητρων για προσέλευση μονίμου ιατρικού προσωπικού», συμπλήρωσε.

Κατά στην αρχή του διαλόγου τους ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για το θάνατο αθώων παιδιών στα υψίπεδα του Γκολάν, είναι ανάγκη να υπάρχει άμεση κατάπαυση του πυρός».