Μητσοτάκης: Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές - Έτοιμοι να παρέμβουμε για το ρεύμα

  • Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024 - 12:34

Η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και οι μεταρρυθμίσεις που ρυθμίζουν παθογένειες παραμένουν προτεραιότητά μας τόνισε ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις διακοπές.

Για το θέμα των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών και εξέφρασε την ελπίδα «να μην χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται».

«Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση»

«Η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές. Στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμού, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπείγουσα παρέμβαση αγοράς ενέγειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη προς όφελος των καταναλωτών. Εύχομαι να είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση για εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» είπε αρχικά.

Μιλώντας για τις φωτιές τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο μήνα, και θα είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Οι εικόνες στην Καλιφόρνια δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή ήρθε γα να μείνει».

Καταλήγοντας ευχήθηκε καλές διακοπές στους υπουργούς, μιας και αυτό ήταν το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο εν μέσω καλοκαιριού, και έδωσε ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.

Δείτε αναλυτικά εδώ 

ethnos.gr