Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι του Πειραιά

“Τα θέματα ασφάλειας είναι η προτεραιότητά μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής”

  • Σήμερα - 11:11

Ως μεγαλύτερη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χαρακτήρισε τα θέματα ασφάλειας ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του σήμερα Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά και στο Α' Λιμενικό Τμήμα (Ακτή Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός κατ' επανάληψη, τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Αυτό ξεκινήσαμε από την αρχή και αυτό θα συνεχίσουμε».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης με τους επιτελείς του Υπουργείου και της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε από την ιεραρχία του Λιμεναρχείου για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη θερινή περίοδο και για όλες τις διαδικασίες ελέγχου και επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Συνεχάρη, επίσης, τα στελέχη του Λ.Σ. για το σημαντικό τους έργο και για την σημαντική συμβολή τους στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των δρομολογίων της ακτοπλοΐας και την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων τάξης και ασφάλειας.

Αναφορικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε: «Όπως είπα και στη Βουλή πριν δύο μέρες, είμαστε σε διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του ΦΠΑ. Θα δούμε τη γενικότερη οικονομική πολιτική, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα υπάρξει μια γενική κυβερνητική απόφαση».

Ερωτηθείς για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται προς αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας ο υπουργός διευκρίνισε ότι, έχουν ήδη γίνει γύρω στους 1.500 ελέγχους και έχουν εντοπιστεί παραβάσεις οι οποίες έχουν τιμωρηθεί.

«Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και για αυτόν τον λόγο, μια περίπτωση κατέληξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένουμε την απόφασή της έτσι ώστε αυτή η καταγγελία, αν ισχύει, όντως να τιμωρηθεί με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο για να στείλουμε και το μήνυμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον κ. Στυλιανίδη, συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Γιαλελής, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δρακούλης Κούβαρης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.