Στην Κάλυμνο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, για την έναρξη της "AEGEAN REGATTA 2024"

  • Σήμερα - 15:58

O Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής της "AEGEAN REGATTA 2024", θα παραστεί στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα κηρύξει την Δευτέρα 19 Αυγούστου την έναρξη των αγώνων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Στέφανος Γκίκας, θα επισκεφθεί την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Ιωάννη Μαστροκούκο και εκπροσώπους φορέων του νησιού.

Ο κ. Στέφανος Γκίκας για την μεγάλη ναυταθλητική διοργάνωση, τονίζει ότι:

«Για την Κυβέρνησή μας, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η εξωστρέφεια και η προβολή των νησιών μας.

Η "AEGEAN REGATTA 2024", αυτό το μεγάλο ναυταθλητικό γεγονός, συνεισφέρει στην επίτευξη αυτού του στόχου και προσδίδει δυναμική στην προσπάθειά μας.

Με την άρτια διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο συμμετοχής, οι αγώνες θεωρούνται θεσμός για την Ελληνική και διεθνή ιστιοπλοΐα, ενώ τα ιστιοδρομικά σκέλη προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις στους συμμετέχοντες, αλλά και στο πλήθος των θεατών που θα τα παρακολουθήσουν.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οργανώνει και στηρίζει έμπρακτα την διοργάνωση, προβάλλοντας τα νησιά μας και τις δυνατότητές τους».

Οι 23οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης "AEGEAN REGATTA 2024" διοργανώνονται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με Συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Καλυμνίων, τον Δήμο Νισύρου, τον Δήμο Τήλου, τον Δήμο Χάλκης και τον Δήμο Ρόδου.

Επίσης Συνδιοργανωτές της "AEGEAN REGATTA 2024" είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (Π.Ε.Κ.Ε.Β.), ο Ν.Ο. Χίου και ο Ν.Ο. Σάμου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.