Συμμετοχή της δημοτικής αρχής σε ευρωπαϊκό συνέδριο

Η Σίφνος στη Φλωρεντία για το περιβάλλον

Στο ευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο "Zero Εmissions Communities" (ZEroCO2) που πραγματοποιήθηκε πριν μέρες στην Περιφέρεια της Τοσκάνης στη Φλωρεντία της Ιταλίας συμμετείχε ο δήμος Σίφνου μέσω του δημοτικού συμβούλου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, Σταύρου Καλογήρου.
 

Οπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, "αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η προώθηση μιας πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος στις τοπικές κοινωνίες με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ως βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το συνέδριο ήταν η τελική εκδήλωση μιας σειράς ημερίδων και προγραμμάτων σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα στο πλαίσιο του έργου zeroCO2 στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος μας. Εταίροι στο έργο από ελληνικής πλευράς ήταν το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων (ΑΝΕΤΚΥ)".

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο κ. Καλογήρου μίλησε για τις ενέργειες, τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα της Τήνου στο συγκεκριμένο πεδίο ενώ επικεντρώθηκε και στις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί ο δήμος Σίφνου λόγω του έργου όπως, "η ένταξη σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την κατασκευή τουων Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτ (ΧΥΤΑ) που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, η ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου να ξεκινήσει η κομποστοποίηση στη Σίφνο, η ένταξη σε πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Σίφνου αλλά και η θετική αξιολόγηση σε πρόγραμμα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΚΑΠΕ) «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους», με στόχο την βιοκλιματική αναβάθμιση των ευρύτερων χώρων του Δημοτικού Παρκινγκ της Απολλωνία".