Επιχειρηματίες, ανάμεσά τους και ο Αρτέμης Σώρρας, επιθυμούν να επενδύσουν στην Αμοργό

Επενδυτές χωρίς αντίκρισμα

Ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών έβαλαν “πλώρη” για τα νησιά των Κυκλάδων, με σκοπό να μοιράσουν εκατομμύρια ευρώ σε αναπτυξιακά έργα.

Μάλιστα από το ταξίδι του αυτό, κατέληξαν ότι επιθυμούν να επενδύσουν στην Αμοργό.

Στο νησί της Αμοργού, αλλά και της Νάξου, επέλεξε να επενδύσει τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που του περίσσεψαν, από ότι φαίνεται από τη διάσωση της Ελλάδος.

Ο λόγος για τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος μαζί και με άλλους επιχειρηματίες, ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα νησιά.

Το πακέτο λοιπόν των προτάσεων των εν δυνάμει “σωτήρων” των νησιών, κατατέθηκε και το δημοτικό συμβούλιο της Αμοργού, εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο, Νικήτα Ρούσσο, για να προχωρήσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στην αντίπερα όχθη στάθηκε η δημοτική αρχή Νάξου, η οποία παρουσιάστηκε, ορθώς, επιφυλακτική.

Το “πακέτο” της επένδυσης στο δημοτικό συμβούλιο

Οι προτάσεις των επενδυτών κατατέθηκαν στις δημοτικές αρχές των συγκεκριμένων νησιών.

Ο κ. Τσέπος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αμοργού, έκανε γνωστή τη διάθεση των επενδυτών να διαθέσουν χρήματα στα νησιά, επενδύοντας τόσο σε αναπτυξιακά, αλλά και σε κοινωνικού χαρακτήρα έργα.

Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού έλαβε τη θετική - ομόφωνη απόφαση για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές.

Μάλιστα η σχετική απόφαση αναφέρει ότι “Αποδέχεται την εισήγηση του Δημάρχου και τον εξουσιοδοτεί για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα πάνω στο νησί μας”.

Πίσω από τους επενδυτές ο Αρτέμη Σώρρας

Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι ότι πίσω από αυτή την ομάδα των Ελλήνων και ξένων επενδυτών, είναι ο γνωστός σε όλους Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος ήταν αυτός που είχε ξεσηκώσει θύελλα με την δήθεν επιθυμία του να παραχωρήσει στο ελληνικό κράτος το ποσό των 600 δισ. Δολαρίων, προκειμένου η χώρα να διασωθεί από το χρέος.

Η υπόθεση πήρε όμως άλλη τροπή, αφού στην πορεία έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων και έρευνας, ότι το πακέτο των δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν μία τεράστια απάτη.

Την απάτη έβγαλε στο φως το “Έθνος της Κυριακής”, όπου δημοσίευσε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται να είναι πλαστά τα χρεόγραφα των εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα οποία ο Αρτέμης Σώρρας και η παρέα του θα έσωζαν την Ελλάδα. Μάλιστα είχε ξεκινήσει μία μεγάλη στην ευρύτερη πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, όπου έβγαλε το “λαβράκι”. Ότι δηλαδή τα 600 δισεκατομμύρια που διατείνονταν ότι θα προσφέρει ο Σώρρας στην Ελλάδα, εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος. Μάλιστα η ίδια έρευνα απέδειξε ότι ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγόρο Σύλλογο της πολιτείας, με να αποδώσει σε αμερικανική εταιρεία με τον τίτλο "United States" που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, την έκδοση χρεογράφων, τα οποία φέρονται να ενσωματώνουν χρέος των Ηνωμένων Πολιτείων έναντι διαφόρων που τα χρησιμοποιούν. Συνεργάτης του Στίβεν Λούις Γουόσνι, στη συνέχεια εξουσιοδότησε τον Αρτέμη Σώρρα να διακινεί τα χρεόγραφα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θέλει να διοχετεύσει τα υποτιθέμενα 600 δισ. στο χρέος της Ελλάδας.

Επένδυση που γεννά ερωτηματικά

Η “Κοινή Γνώμη” επικοινώνησε με το Δήμαρχο Αμοργού, κ. Νικήτα Ρούσσο, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο την πρόθεση των επενδυτών, όσο ότι ανάμεσα στους υποψήφιους “σωτήρες” του νησιού, είναι και ο Αρτέμης Σώρρας.

Ο κ. Ρούσσος στις δηλώσεις του τόνισε ότι πρόθεση των επιχειρηματιών είναι να επενδύσουν σε αναπτυξιακά έργα. Αναπτυξιακά έργα δηλαδή όπως λιμάνια και μαρίνες, τα οποία θα αποφέρουν σίγουρα έσοδα στους επίδοξους επενδυτές.

Φυσικά πετώντας και ένα μικρό “κοκαλάκι” στην μικρή κοινωνία του νησιού, δήλωσαν μέσω του εκπροσώπους τους, ότι θα φτιάξουν και έργα που αφορούν τον κοινωνικό τομέα, όπως ένα γηροκομείο.

“Μου έγινε μία πρόταση, την οποία μετέφερα στο δημοτικό συμβούλιο και μαζί με τον εκπρόσωπο των επενδυτών συζητήσαμε το θέμα. Η πρόταση είναι για έργα κοινής ωφέλειας, αλλά και αναπτυξιακά. Αυτή είναι η πρόταση και το συμβούλιο αποφάσισε καταρχήν ναι στο να βγει μία ανακοίνωση με την οποία ζητούνται επενδυτές. Μέχρι σε αυτό το επίπεδο φτάσαμε”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμοργού επισήμανε ότι εάν το σχέδιο προχωρήσει, θα πρέπει να περάσουν στο επόμενο στάδιο, το οποίο είναι η κατάρτιση μίας μελέτης για τα έργα που προανέφερε. “Τα έργα εφόσον χαρακτηριστούν ως χρηματοδοτούμενα από τους επενδυτές, θα τεθούν και στο δημοτικό συμβούλιο για να εγκριθούν, για να διασφαλιστούν όλοι οι παράμετροι. Είναι πολύ όμορφο για να είναι αληθινό αυτό, αλλά θα πρέπει να δούμε και τις συνθήκες, αλλά και ποιος θέλει να επενδύσει στην Αμοργό. Αυτό το κομμάτι δεν το έχουμε ακόμη συζητήσει”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Στην ερώτηση εάν πίσω από τους επενδυτές βρίσκεται και ο υποτιθέμενος “σωτήρας” της Ελλάδας κ. Σώρρας, ο Δήμαρχος Αμοργού απάντησε καταφατικά, αφού όπως είπε, το όνομα αυτό ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εάν οι προτάσεις για επενδύσεις που επικαλούνται οι εν λόγω κύριοι είναι της τάξης, του μεγέθους, της εγκυρότητας και της νομιμότητας της ανάλογης πρότασης για τη «σωτηρία» της χώρας, τότε μάλλον θα εμπλακεί σε περιπέτειες η Αμοργός παρά θα διασωθεί.

Ετικέτες: