Έργα ύδρευσης στη Νάξο

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τη βελτίωση της ποιότητας νερού ύδρευσης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινά την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Κατασκευή υδροληψιών και βελτίωση - εκσυγχρονισμός δικτύων ελέγχου - χειρισμού Λιμνοδεξαμενής Εγγαρών και Φράγματος Φανερωμένης", συνολικού προϋπολογισμού 226.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, "για την εγκατάσταση των πλωτών υδροληψιών μεταβλητού ύψους, οι οποίες θα αντλούν το νερό από το κατάλληλο βάθος, ώστε αυτό να είναι οξυγονωμένο και να αποφεύγεται η θολότητα και η οσμή, απαιτείται η απάντληση του νερού από τη Λιμνοδεξαμενή Εγγαρών, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη και ολοκληρώνεται άμεσα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος, για πρώτη φορά από την κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής, θα προχωρήσει στον καθαρισμό του ταμιευτήρα από φερτά υλικά και θα αποκαταστήσει τις φθορές που έχει υποστεί η μεμβράνη".

Ωστόσο, "Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, το νερό που ταχυδιυλίζεται για την ύδρευση της Χώρας και των Κοινοτήτων Γλινάδου, Γαλανάδου και Αγίου Αρσενίου, θα προέρχεται μόνο από το Φράγμα Φανερωμένης, τηρουμένων όλων των διαδικασιών ελέγχου και συχνών αναλύσεων".

Η δημοτική Αρχή ενημερώνει πως "λόγω της μη επαρκούς οξυγόνωσης του νερού εξαιτίας τους βάθους υδροληψίας, ενδεχομένως να παρατηρηθούν φαινόμενα θολότητας και οσμής, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν την χημική και μικροβιολογική ποιότητά του".