Απολογισμός και επόμενοι στόχοι του δημάρχου Ίου Μ. Πετρόπουλου

Δουλειά και προοπτική

Ασαφές είναι ακόμη το τοπίο των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Ίου, με μοναδικό υποψήφιο μέχρι σήμερα τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Πετρόπουλο να δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Κοινή Γνώμη” πως δηλώνει εκ νέου το “παρών” στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του, “Νέο ξεκίνημα στη Νιο”.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε κατηγορηματικά πως η απόφασή του, να είναι υποψήφιος δήμαρχος, λήφθηκε καθώς “μία θητεία δεν αρκεί για να κάνει κάποιος τα έργα που επιθυμεί”, επισημαίνοντας ακόμη ότι δεδομένης της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να χαθεί χρόνος στην επόμενη καλλικρατική περίοδο, αντίθετα μάλιστα, πρέπει να διεκδικηθούν όσα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι εφικτό και τα οποία θα προέρχονται από το νέο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται πως, η παράταξη της μειοψηφίας, “Νέες Ιδέες Ομόνοια” με επικεφαλής τον Γιώργο Βολικάκη δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποια θα είναι η στάση της ενόψει των εκλογών.

“Στηριζόμαστε στο ΕΣΠΑ”

“Ήμασταν τυχεροί που αναδειχθήκαμε Δημοτική Αρχή στις εκλογές το 2010, αλλά άτυχοι εξαιτίας των συγκυριών” δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος προχωρώντας σε μία γενική διαπίστωση για την πρώτη θητεία του ως δήμαρχος. “Μεταρρυθμίσεις και οικονομική κρίση συνέβαλλαν ώστε η πρώτη θητεία να συναντήσει πολλές δυσκολίες” πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως μετά τις επερχόμενες εκλογές του 2014 και με “άσσο” στο μανίκι την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, “θα μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά πράγματα”.

Ο δήμαρχος Ίου, σημείωσε στη συνέχεια, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει να αναμένει καμία οικονομική ανάσα από το κεντρικό κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, “η κρατική χρηματοδότηση έχει τελειώσει και στηριζόμαστε μόνο στα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα “τρέξουν” και που πλέον μας αφορούν”.

Συνεχείς οι προσπάθειες

Κληθείς να αναφέρει τί αξιολογεί ως σημαντικό βήμα για την παράταξή του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, ο Μιχάλης Πετρόπουλος ανέφερε “τη λειτουργία του Δημοτικού Ελαιοτριβείου”, επισημαίνοντας ότι είναι μία προσπάθεια που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα του νησιού. Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος έβαλε θετικό πρόσημο όσον αφορά στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον “εφιάλτη” της λειψυδρίας. “Αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα και καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους και να καλύψουμε τις ανάγκες τους αντλώντας νερό από την αφαλάτωση”, σημείωσε.

Όσον αφορά στη στάση της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τα ζητήματα που προκύπτουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ο ίδιος συμπλήρωσε, “Όταν μας ζητείται κάτι το παρέχουμε”, σχολιάζοντας ταυτόχρονα πως, “τα προβλήματα του Κέντρου δεν συγκρίνονται με τα προβλήματα των άλλων Κέντρων στα νησιά, καθώς είμαστε καλά οργανωμένοι”. Ερμηνεύοντας τους λόγους που το Κέντρο Υγείας Ίου διατηρεί “πλεονεκτική” θέση έναντι των υπολοίπων στα άλλα Κυκλαδονήσια, ο δήμαρχος αρκέστηκε να σημειώσει πως, “Έχουμε πολύ καλή σχέση με τη ΔΥΠΕ και προσωπικά είμαι μέλος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας, το οποίο έχει έναν εξαιρετικά δραστήριο πρόεδρο και γι αυτό αντιμετωπίζουμε ό,τι προκύπτει”.

Να ξεμπλοκάρει η μελέτη για το λιμάνι

Επόμενος σημαντικός στόχος του Μιχάλη Πετρόπουλου σύμφωνα με όσα υπογράμμισε στις δηλώσεις του στην περίπτωση που μετά την εκλογική διαδικασία διατηρήσει τα “ηνία” του Δήμου Ίου, αποτελεί η προώθηση των ενεργειών για το λιμενικό έργο που θα ανοίξει τις “πύλες” στον θαλάσσιο τουρισμό και συγκεκριμένα στην κρουαζιέρα.

“Η μελέτη του λιμένα της Ίου έχει ξεκινήσει εδώ και 13 χρόνια όμως είχε “παγώσει”. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε εμπόδια καθώς μία μελέτη που βρίσκεται στο “συρτάρι” χρόνια, τείνει να χαρακτηρισθεί από μελέτη σε σίριαλ” διευκρίνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως, “μέσα στον επόμενο χρόνο πιστεύω να έχουμε έτοιμη τη συγκεκριμένη μελέτη”. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε μάλιστα, πως το λιμενικό έργο “είναι ανάγκη να προχωρήσει” καθώς θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική δραστηριότητα. Σημείωσε δε, πως η Ίος θέλει να στοχεύσει στον Τουρισμό κρουαζιέρας, αναφέροντας παρακάτω, πως με αυτόν τον τρόπο θα καταγραφεί νέα άνοδος στο ποσοστό επισκεψιμότητας, το οποίο “επί 20 έτη” όπως δήλωσε ο ίδιος, “είχε μείνει στάσιμο”. Μόνο πέρυσι δόθηκε ένα αισιόδοξο μήνυμα “με άνοδο της τουριστικής επισκεψιμότητας κατά 10%”. “Ας μην ξεχνάμε ότι το 96% του πληθυσμού της Ίου ζει από τον Τουρισμό” ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του, εκτιμώντας ακολούθως, ότι, “φέτος πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε τους 100.000 τουρίστες”, στόχος που αν συντελεστεί, όπως εξήγησε θα δώσει άμεσα και οικονομικό παλμό στο νησί.

Σε δεύτερο πλάνο, ο δήμαρχος Ίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πως παρουσιάζεται η ανάγκη λειτουργίας του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης “Γαΐτη – Σιμώσι”. “Το κομμάτι που αφορά στο κτιριακό ζήτημα προχώρησε και είναι έτοιμος ο χώρος, όμως χρειάζονται χρήματα προκειμένου να τοποθετηθούν τα έργα εντός του Μουσείου αλλά και πόροι ώστε να κατασκευασθούν κάποια έργα και να μπορέσει αυτό να λειτουργήσει” δήλωσε, ολοκληρώνοντας τη συνομιλία του με την εφημερίδα.

Ετικέτες: