Ψήφισμα κατά της αύξησης συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Mήλου σε Συνεδρίασή του, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 208/2014 ομόφωνη Απόφασή του, να συνταχθεί Ψήφισμα κατά της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ως εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη:

  • Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές.

  • Την απομόνωση των νησιών μας λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης και των απρόβλεπτων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

  • Τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην Νησιωτική Ελλάδα και επιβάλουν γενναίες και διαφοροποιημένες λύσεις που θα σέβονται την συνταγματικά κατοχυρωμένη από το άρθρο 101 Νησιωτικότητα.

  • Το αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ στις ίσες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, υγείας και παιδείας.

Αλλά και:

  • Ότι η διατήρησή του είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης για τα νησιά κι όχι προνόμιο.

  • Ότι η πιθανή απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις των νησιών σε «λουκέτα» με δραματική αύξηση της ανεργίας, πλήττοντας καίρια τον τουρισμό της χώρας μας, καταδικάζοντας οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας, υπονομεύοντας ολοσχερώς την νησιωτική οικονομία.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωσή του στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού στην εξαθλίωση και απαιτεί τη διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ όπως ισχύει σήμερα στα νησιά μας ως την ελάχιστη δήλωση ανταπόκρισης του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ποικίλα οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών. 

Ετικέτες: