Ψήφισμα του Δήμου Κέας σχετικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων ΟΤΑ στην ΤτΕ

Με την υπ’ αριθμ  86/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 27.04.2015, εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος:

1. «Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση της από 20/04/2015 Π.Ν.Π., [“Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας”, ΦΕΚ Α’ 41 / 20-04-2015], με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

2. Κρίνει ως μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και γι’ αυτό να καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, μέσω  ειλικρινή διαλόγου, να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

3. Προχωρά διά της παρούσης σε έκδοση σχετικού ψηφίσματος που θα καταγγέλλει την Π.Ν.Π., τόσο ως πράξη που αντιβαίνει στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της Τοπικής Αυτοδικοίησης, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.

4. Αποφασίζει ότι μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου 2015, όπου θα ληφθεί οριστική απόφαση, δεν θα εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου Κέας και των υπηρεσιών του, καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του και στις άμεσες ανάγκες των πολιτών της τοπικής κοινωνίας.

5. Προβαίνει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό του Δήμου Κέας, καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Κυβέρνηση.

6. Αναλαμβάνει, σε τοπικό επίπεδο, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

7. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύει το Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

8. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η απόφασή μας και οι ενέργειές του Δήμου θα είναι σύμφωνες και εναρμονισμένες με αυτές του Συλλογικού μας Οργάνου της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος» και εξουσιοδοτούμε το Δήμαρχο, προκειμένου να προβεί σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες.».

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:                                                          

·         Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

·         Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου)

·         Στον  Τύπο

·         Στο διαδίκτυο                 

Ετικέτες: