Επιστολή του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού προς την ΚΕΔΕ με φόντο την ακινητοποίηση απορριμματοφόρων και τα ζητήματα καθαριότητας στο νησί

Ανάγκη μετακόμισης... απορριμματοφόρου

  • Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015 - 06:20

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τήνου με ένα απορριμματοφόρο όχημα επισημαίνει ο δήμαρχος, Σίμος Ορφανός σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη καθώς παραμένουν ακινητοποιημένα αρκετά οχήματα έργου λόγω οικονομικής αδυναμίας συντήρησης κι επισκευής τους.

Μέσω της παρέμβασής του, ο κ. Ορφανός απευθύνει έκκληση προς όλους τους συναδέλφους του δημάρχους πανελλαδικά, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά του, αφού η οικονομική κατάσταση του Δήμου Τήνου είναι τέτοια που δεν δύναται να καλύψει οποιαδήποτε συντήρηση απορριμματοφόρου. Η άμεση απάντηση αυτών δε, κρίνεται τόσο σημαντική, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει στο περιεχόμενο της παρέμβασής του, αφού λόγω της θερινής περιόδου ο πληθυσμός αυξάνεται, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιούνται και οι ανάγκες σε υπηρεσίες καθαριότητας.

“Η προμήθεια καινούργιων θεωρείται κάτι ουτοπικό”

Αυτούσια η επιστολή του δημάρχου προς τον Γιώργο Πατούλη, στο περιεχόμενο της οποίας περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Τήνου με φόντο την έλλειψη απορριμματοφόρων έχει ως εξής: “Αγαπητέ δήμαρχε, Απευθύνομαι προς το πρόσωπό σας ευελπιστώντας στην βοήθειά σας για να καλύψω άμεσες ανάγκες του Δήμου μου στον ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε προκειμένου να μας συνδράμετε τόσο ως δήμαρχος και συνάδελφος, όσο και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Καθώς ο Δήμος Τήνου είναι ένας μικρός νησιωτικός Δήμος, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στον τομέα της Καθαριότητας κατά τους θερινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός του νησιού διπλασιάζεται. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι η ακινητοποίηση κάποιων απορριμματοφόρων εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, που είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν άμεσα, μίας και το κόστος επισκευής τους είναι δυσβάσταχτο για τα οικονομικά του Δήμου. Όσο για την προμήθεια καινούργιων αυτό θεωρείται καθαρά ουτοπικό.

Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο και η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι άμεσης προτεραιότητας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, παρακαλούμε όπως μας διαθέσετε ένα απορριμματοφόρο προκειμένου να ξεπεράσουμε τα άμεσα αυτά προβλήματα.

Ευελπιστούμε στη θετική προσέγγιση του αιτήματός μας, καθώς οι Δήμοι μας συνδέονται με μακρινούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας”.

Ετικέτες: