Πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Βασίλη Φαρούπου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου

Ένα μικρό κεδρόδασος στην Αντίπαρο

Αιτείται τη συζήτηση της αναβάθμισης του Σιφνέικου γιαλού
  • Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2015 - 06:20

Μία ουσιαστική πρόταση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Σιφνέικου γιαλού στην Αντίπαρο, καταθέτει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Φαρούπος με γραπτό αίτημά του προς τη Δημοτική Αρχή Αντιπάρου, στο περιεχόμενο της οποίας, κάνει λόγο για τη σταδιακή δημιουργία ενός μικρού κεδροδάσους.

Ο κ. Φαρούπος εστιάζοντας στην ανάγκη προάσπισης του περιβάλλοντος και ανάδειξης ενός όμορφου τμήματος της Αντιπάρου, ζητά με επιστολή του από τον Δήμο, να μεριμνήσει κατάλληλα, προκειμένου να τεθεί η σκέψη του, εντός της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ως θέμα και να αποφασίσει το σώμα για την ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016.

Όμορφο κι επισκέψιμο περιβάλλον

Ειδικότερα, μέσω της γραπτής παρέμβασής του προς τον δήμαρχο Αντιπάρου στις 28 Αυγούστου, η οποία κοινοποιήθηκε στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων, ο κ. Φαρούπος αναφορικά με την αναβάθμιση του Σιφνέικου γιαλού σημειώνει: “κ. Δήμαρχε, Η οπτική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή του Σιφνέικου Γιαλού, αφήνει μεγάλα περιθώρια ανάπλασης-αναβάθμισης της περιοχής. Έχοντας υπόψη την κατασκευή των έργων τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή, καθώς επίσης και την εγκαταλειμμένη έκταση όπου βρισκόταν άλλοτε το γήπεδο ποδοσφαίρου, θεωρώ ότι ο Δήμος θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενεργήσει, ώστε αυτή η οπτική να αλλάξει προς το καλύτερο. Θα τονίσω δε, την κατά την γνώμη μου λάθος αποψίλωση των Κέδρων από τον χώρο όπου μετέπειτα δημιουργήθηκε το γήπεδο. Πράξη, οποία είχε λάβει χώρα αρκετά χρόνια πριν, από την τότε Κοινοτική Αρχή, μην παραβλέποντας βέβαια τις ανάγκες και τα δεδομένα του τότε. Σε κάθε περίπτωση, για όλα τα ανωτέρω και θέλοντας να διορθωθεί το τότε λάθος, καταθέτω την εξής πρόταση, η οποία ευελπιστώ να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου για το έτος 2016: Προτείνω στον χώρο όπου βρίσκεται το εγκαταλειμμένο γήπεδο να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία του εδάφους ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η φύτευση Κέδρων, δημιουργώντας έτσι μελλοντικά ένα όμορφο περιβάλλον όχι μόνο για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, αλλά και για εμάς τους μόνιμους κάτοικους. Επίσης θα μπορούσε ανάμεσα στα δέντρα να τοποθετηθούν ένα ή δυο ξύλινα κιόσκια, κάτι που βέβαια δεν το θεωρώ απαραίτητο στην αρχική χρονική περίοδο. Για την συγκεκριμένη πρόταση, θα χρειαστεί να λάβουμε σοβαρά υπόψη, την άποψη γεωπόνου, ο οποίος θα ορίσει τον αριθμό των δέντρων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις φύτευσης ,τον χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης καθώς και το είδος του Κέδρου που θα επιλεχτεί. Αν και η κεντρική ιδέα της πρότασης είναι η δημιουργία ενός μικρού «Κεδρόδασους», γνωρίζοντας πάντοτε ότι οι Κέδροι είναι ένα δέντρο με μακρά και δύσκολη ανάπτυξη, η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του Τεχνικού Προγράμματος, ως προς την αλλαγή του είδους του δέντρου, ανάλογα με την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών. Έχοντας ως πρωταρχικό γνώμονα την ανάπλαση-αναβάθμιση του Σιφνέικου Γιαλού”.