Μίσθωση αγροτεμαχίου 2.638τ.μ. για δημιουργία χώρου στάθμευσης στην είσοδο του παραθεριστικού οικισμού

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πανόρμου

  • Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που παρατηρείται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα επιχειρήσει να θέσει υπό έλεγχο ο Δήμος Τήνου, με την προσθήκη ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης, στην είσοδο του οικισμού του Πανόρμου.

Τη μίσθωση αγροτεμαχίου στην είσοδο του οικισμού Πανόρμου, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί ως δημοτικός ανοιχτός χώρος στάθμευσης οχημάτων, τα οποία επισκέπτονται τον παραθεριστικό οικισμό, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Τήνου, εγκρίνοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία παρουσίασε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Σημειώνεται, πως ο Δήμος Τήνου είχε απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπου είχαν τεθεί συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, έτσι ώστε ένα αγροτεμάχιο να κριθεί κατάλληλο για τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης, ήδη από τον Ιούνιο του 2015. Εμπρόθεσμα κατατέθηκε μία αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σχετικά με αγροτεμάχιο στην είσοδο του οικισμού.

Έπειτα από επιτόπιο έλεγχο του προσφερόμενου ακινήτου, που πραγματοποιήθηκε στις 19.08.2015 από την Εκτιμητική Επιτροπή του αρ.7 Π.Δ.270/81, που συγκροτήθηκε έπειτα από απόφαση τόσο του δημοτικού συμβουλίου, όσο και του Δημάρχου, κ. Σίμου Ορφανού, διαπιστώθηκε, πως το ακίνητο, συνολικής έκτασης 2.638,58 τετραγωνικών μέτρων, πληροί τους όρους της διακήρυξης, καθώς έχει έκταση τουλάχιστον 2.500τ.μ., βρίσκεται πλησίον του οικισμού Πανόρμου, έχει «πρόσωπο» προς τον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Πανόρμου και είναι επίπεδο.

Η Οικονομική Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου, το πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας και όλα τα σχετικά με το διαγωνισμό έγγραφα και αφού είδε τις διατάξεις του ΠΔ 270/81 καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. 1ε του Ν.3852/10, κατακύρωση τη δημοπρασία για τη μίσθωση του ακινήτου στην είσοδο του οικισμού Πανόρμου, της Δημοτικής Ενότητας Πανόρμου, του Δήμου Τήνου, έκτασης 2.638,58τ.μ., αντί ετήσιου μισθώματος 900 ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ανοικτός χώρος στάθμευσης οχημάτων, που κατά τη θερινή περίοδο κατακλύζουν τον οικισμό, δυσχεραίνοντας τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην παραλιακή οδό, όπως και τη συγκοινωνία του ΚΤΕΛ, υποβαθμίζοντας, παράλληλα, την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως εκτιμάται από τον Δήμο Τήνου, η μίσθωση του αγροτεμαχίου θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από εκατοντάδες ιδιωτικά οχήματα που επισκέπτονται τον παραθαλάσσιο οικισμό ημερησίως, καθώς και από τα τουριστικά λεωφορεία. Θα ελευθερωθεί επομένως η παραλιακή οδός, η μόνη οδικά προσπελάσιμη οδός του Πανόρμου από την ανεξέλεγκτη στάθμευση.

Η στάθμευση των οχημάτων στην είσοδο του οικισμού στο χώρο που θα μισθωθεί, θα διευκολύνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τη συγκοινωνία του ΚΤΕΛ και θα συμβάλλει στην ασφάλεια των διερχόμενων πεζών κατοίκων και παραθεριστών, στην παραλιακή οδό.

Ετικέτες: