Ενημέρωση Δημοτικής Αρχής

Αναγνώριση ιαματικών πηγών Κύθνου

  • Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2016 - 10:12

Με μεγάλη ανακούφιση και χαρά σας ανακοινώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε η αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών Αγίων Αναργύρων με το Φ.Ε.Κ. Αριθμός Φύλλου 1860/24-06-2016 και Κακάβου Κύθνου με το Φ.Ε.Κ. Αριθμός Φύλλου 1861/24-06-2016 .

Αναγνωρίζονται ως ιαματικοί, οι φυσικοί πόροι «νερό πηγής Αγίων Αναργύρων Κύθνου» και «νερό πηγής Κακάβου Κύθνου», που βρίσκονται στον οικισμό Λουτρά.

Οι φυσικοί πόροι χαρακτηρίζονται και ταυτοποιούνται ως: υπέρθερμα μεταλλικά, ισχυρά χλωριονατριούχα, ασθενώς θειούχα και ανθρακούχα, υπερτονικά, ασθενώς ραδιενεργά ιαματικά νερά.

Τρόπος χρήσεως των φυσικών πόρων είναι η λουτροθεραπεία. Ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, δερματικές και γυναικολογικέ παθήσεις. Αντενδείκνυνται για συστηματικά, μεταδοτικά, καρδιαγγειακά νοσήματα, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Κατόπιν τούτου αντιμετωπίστηκαν τα εμπόδια για την περαιτέρω αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Κύθνου και του κτιρίου όπου στεγάζονται, επιβραβεύοντας τη συνεχή συνεργασία και επαφή του Δημάρχου Κύθνου κ. Γαρδέρη Σταματίου και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα Στ.