Απάντηση της Τοπικής Δ.Ε. της Ένωσης Τεχνιτών ΔΕΗ της Μήλου στις κατηγορίες του Δημάρχου για διακοπή ηλεκτροδότησης στο βιολογικό, λόγω εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων

«Κάποιοι κάθονται και περνούν την ώρα τους»

Αντιπαράθεση ξέσπασε, ανάμεσα στο Δήμαρχο Μήλου και Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Τεχνιτών ΔΕΗ στο νησί, με αφορμή το ζήτημα της λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού σταθμού, που αυτό το διάστημα απασχολεί ιδιαίτερα όλο το νησί.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μήλου και με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, το ζήτημα του βιολογικού, ο Δήμαρχος, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε, πως η ΔΕΗ της Μήλου χωρίς καμία ενημέρωση, διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τη μονάδα, για επτά συνεχόμενες ώρες, προχωρώντας και σε ευθείες κατηγορίες, σε βάρος των υπαλλήλων της.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε λόγο, περί αιτήματος του Δήμου Μήλου προς τη ΔΕΗ, για ηλεκτροδότηση μιας δεξαμενής στη Βολάδα, από το 2008, το οποίο έχει μείνει ανικανοποίητο από το σταθμό.

Οι κατηγορίες αυτές του Δημάρχου, έγειραν έντονη αντίδραση από την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Τεχνιτών ΔΕΗ στη Μήλο, η οποία συνέταξε απαντητική επιστολή, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Μήλου, στον οποίο και ζήτησε την ανάγνωσή της κατά τη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Βαριές» κατηγορίες εις βάρος της ΔΕΗ

Όπως ανέφερε, κατά την εν λόγω συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Μήλου, αναλυτικά, «προχτές, η ΔΕΗ αυθαίρετα, μόνη της και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, έκοψε για 7 ώρες το ρεύμα στον βιολογικό, για να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Και όταν ήρθε το ρεύμα, πήγε με δύο φάσεις. Ξέχασαν, λέει, να σηκώσουν την τρίτη», προσθέτοντας, ότι «ευτυχώς υπάρχει και μία κατηγορία, αυτή η πλειοψηφία που ενδιαφέρεται, των καλών Μηλιών, οι οποίοι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει».

Ο κ. Δαμουλάκης, εκτός από τις ριπές, περί διακοπών ρεύματος με… σκοπιμότητα, από την πλευρά των υπαλλήλων της ΔΕΗ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας και ανεβάζοντας παράλληλα τους τόνους, πως «η ΔΕΗ, που προ ημερών έκοψε το ρεύμα το βράδυ, που αυξομειώνει το ρεύμα, για να μη μπορεί να δουλεύει η μονάδα της αφαλάτωσης και την πληρώνουμε τυφλά, για να είναι κάποιοι, να κάθονται εκεί και να περνούν την ώρα τους», η οποία, μάλιστα, «είναι στο απυρόβλητο. Δεν τρέχει τίποτε, κάνει μία έτσι το διακόπτη και δεν τρέχει τίποτα».

Παράλληλα, στην τοποθέτησή του ο κ. Δαμουλάκης, υποστήριξε, πως η ΔΕΗ Μήλου έχει λάβει σχετική επιστολή από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με την οποία ο τελευταίος ζητά το λόγο της επτάωρης διακοπής, ενώ έκλεισε, τονίζοντας, πως η διακοπή αυτή πραγματοποιήθηκε, «χωρίς να μας ενημερώσει, ούτε εμάς, ούτε την εταιρεία που είναι υπεύθυνη (σ.σ. για το βιολογικό)».

Διάψευση των κατηγοριών από την Ένωση

Προς απάντηση των κατηγοριών, που εξαπέλυσε ο κ. Δαμουλάκης, οι τεχνίτες της ΔΕΗ της Μήλου, σημειώνουν στην επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, πως, όσον αφορά στο ζήτημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης για αρκετές ώρες στη μονάδα του βιολογικού, υπήρξε ενημέρωση των αρμοδίων, καθώς στις 23 Αυγούστου, τεχνικός της ΔΕΗ επικοινώνησε με υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος βρίσκεται στο βιολογικό, ζητώντας πληροφορίες, ως προς το ποια είναι η καταλληλότερη περίοδος της ημέρας, κατά την οποία δύναται να γίνει μία διακοπή τεσσάρων ωρών, με τον υπάλληλο να συμφωνεί, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου και στο διάστημα από 07.30 έως 11.00 το πρωί, όπερ και εγένετο.

Σύμφωνα με την Ένωση, αργότερα και περίπου στις 13.30, το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, ο τεχνικός της ΔΕΗ ειδοποιήθηκε από τον υπάλληλο του Δήμου στο βιολογικό, πως λείπει μία Φάση, με κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ να μεταβαίνει άμεσα στη μονάδα, ούτως ώστε να κάνει τη μέτρηση. Ο υπάλληλος ωστόσο, κατά την άφιξή τους στο σημείο, τους ενημέρωσε, ότι το πρόβλημα βρισκόταν εντός του χώρου του βιολογικού και ότι το αποκατέστησε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναφορικά με την αίτηση του Δήμου Μήλου για ηλεκτροδότηση της δεξαμενής στη θέση Βολάδα, το οποίο έχει γίνει και έχει εξοφληθεί ήδη από το 2008, χωρίς να έχει τοποθετηθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, οι τεχνικοί ενημερώνουν, πως αντίστοιχη είναι και η κατάσταση επίσης και για το ΧΥΤΑ της Μήλου, καθώς «και στις δύο περιπτώσεις έχει δοθεί από τη ΔΕΗ προς το Δήμο ετοιμότητα έργου, δηλαδή η ΔΕΗ είναι έτοιμη να τοποθετήσει την παροχή», ωστόσο προγενέστερα, ζητά από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού από ηλεκτρολόγο, καθώς επίσης και την κατασκευή χώρου, όπου θα γίνει η τοποθέτηση των μετρητών.

Όπως τονίζει η Ένωση, «τελευταία επικοινωνία του γραφείου της ΔΕΗ προς το αρμόδιο τμήμα του Δήμου έγινε στις 24/06/2016. Έως και σήμερα δεν έχει προσκομίσει ο Δήμος κανένα δικαιολογητικό για να προβούμε στην τοποθέτηση του μετρητή».

«Ακούστηκε ακόμη, ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν τη δικαιοδοσία των διακοπτών της ηλεκτρικής ενέργειας ανοιγοκλείνοντας τους, είναι στο απυρόβλητο και κάποιοι κάθονται», αναφέρουν οι τεχνικοί στην επιστολή τους, απαντώντας, πως «ο κάθε χειρισμός του διακόπτη ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται από υπολογιστή και ο υπάλληλος που έχει εκτελέσει το χειρισμό, λογοδοτεί γραπτώς στον προϊστάμενο του, για το λόγο που έκανε τον χειρισμό και ο λόγος αυτός πρέπει να συμπίπτει με την ένδειξη του υπολογιστή». Άρα, επισημαίνουν, «δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία άνοιξε-κλείσε του διακόπτη».

Κλείνοντας, η Ένωση υπογραμμίζει, πως «έχουν μείνει 2 τεχνικοί στον ΔΕΔΔΗΕ να εξυπηρετήσουν 100 και πλέον χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης. Επίσης, στη Μήλο υπάρχουν 6.500 μετρητές τοποθετημένοι. Παίρνοντας βήμα, μέσω της επιστολής, διαβεβαιώνουμε τους συμπατριώτες μας. πελάτες της ΔΕΗ, ότι με αίσθημα ευθύνης, όπως κάνουμε πάντα, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας ώστε το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να φτάνει αδιάκοπα στο πιο απομακρυσμένο σημείο του τόπου μας», ενώ διευκρινίζεται επίσης, πως «μπήκαμε στη διαδικασία να γράφουμε αυτή την επιστολή, αναφέροντας τα γεγονότα, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια πέρα από κάθε παρερμηνεία ή παρεξήγηση».

Ετικέτες: