Ανακοίνωση για οριοθέτηση οικισμών στους δασικούς χάρτες

  • Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2017 - 16:45

Ο Δήμος Σίφνου πληροφορεί με ανακοίνωσή του τους πολίτες ότι, «παρότι αφενός είχε ενημερώσει έγκαιρα τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν έχει την απαραίτητη τεχνική δυνατότητα να υλοποιήσει την αποτύπωση των όριων οικισμών στους δασικούς χάρτες και αφετέρου είχε ζητήσει σχετική υποστήριξη από το Υπουργείο, χωρίς να έχει λάβει απάντηση, συμπεριλαμβανόταν διαρκώς στους καταλόγους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους «ασυνεπείς» δήμους.

Η λύση στο πρόβλημα τελικά δόθηκε από τη Μελετητική Εταιρεία των κυρίων Ιωάννη και Νικολάου Μαρούκη, η οποία ως γνωστόν είχε υλοποιήσει τη μελέτη κτηματογράφησης της Σίφνου, στο πλαίσιο της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου. Οι κύριοι Ιωάννης και Νικόλαος Μαρούκης, αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του παραπάνω δελτίου τύπου μας, πήραν την πρωτοβουλία και εκπόνησαν την ζητούμενη ψηφιακή αποτύπωση, την οποία προσέφεραν δωρεάν στο Δήμο Σίφνου.

Για την παραπάνω αφιλοκερδή και αξιέπαινη ενέργειά τους, επιθυμούμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια και να τους συγχαρούμε διότι με τον τρόπο αυτό βοήθησαν το Δήμο μας να ανταπεξέλθει σε μια υποχρέωση, την οποία ο ίδιος δεν είχε την τεχνική δυνατότητα να υλοποιήσει. Ταυτόχρονα προσέφεραν μια πολύ σημαντική εξυπηρέτηση προς τους πολίτες των οποίων εντός οικισμού ιδιοκτησίες ενδεχομένως να είχαν συμπεριληφθεί -χωρίς να πρέπει- στους δασικούς χάρτες, αφού πλέον αυτές θα εξαιρεθούν».

Επισυνάπτεται το ευχαριστήριο του Δήμου προς τους κ.κ. Ιωάννη και Νικόλαο Μαρούκη.