Ο Δήμαρχος και στελέχη του Δήμου Αμοργού στη Σύρο

  • Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, 2018 - 16:58

Ο Δήμαρχος Αμοργού και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ψυχογυιός μετέβησαν στην Σύρο από 18 έως 20 Νοεμβρίου για να συμμετάσχουν, ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου «ΔΑΦΝΗ» και οι δυο στο «Ακτοπλοϊκό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου» και στο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου που είχε ως θέμα : «Οι Δήμοι μοχλός Ανάπτυξης και Προόδου των Νησιών μας». Στο Ακτοπλοϊκό συνέδριο παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός που ανέπτυξε το θέμα «ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ», ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου κ. Διονύσης Τεμπονέρας που ομίλησε με θέμα «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Μιχαήλ Σακέλλης με θέμα «Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ 2018 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

Έλαβαν τον λόγο επίσης και τοποθετηθήκαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και κ. Αντώνιος Συρίγος, αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων. Ο Δήμαρχος Αμοργού παρουσίασε τις προτάσεις του Δήμου για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού .

Στο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με τη νέα εκλογική διαδικασία, τα Οικονομικά των Δήμων σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», την επαναφορά του ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα και την νησιωτικότητα και πως επηρεάζει την Ανάπτυξη , τις Δομές Υγείας και Πρόνοιας, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το Μεταναστευτικό και την Ασφάλεια.

Ετικέτες: