Ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναθέτει σε ανάδοχο τις υπηρεσίες συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας για ένα έτος

Επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις σε ανάδοχο

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019 - 06:16

Σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων προσλαμβάνει ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απόφαση, σχετικά με την ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, έλαβε το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας, προκειμένου ο ανάδοχος συνεργάτης, να αναλάβει υπηρεσίες, που αυτή τη στιγμή βαρύνουν υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τη διεκπεραίωση άλλων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται σε υπερωριακή απασχόληση, ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες.

Όπως τονίζεται στη σχετική εισήγηση, την οποία έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Θήρας, κ. Καμπουράκης, ο ανάδοχος σύμβουλος για τις δημόσιες σχέσεις και τα ζητήματα επικοινωνίας του Δήμου, θα βρίσκεται διαρκώς σε συνεννόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να προάγει τα συμφέροντα του Δήμου.

Σημαντική η επιβάρυνση των δημοτικών υπαλλήλων

Μετά από εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Αιρετών Οργάνων Δήμου Θήρας, όπου λαμβάνεται υπόψιν, μεταξύ άλλων, ότι το νησί της Σαντορίνης είναι κατεξοχήν τουριστικό με παγκόσμιο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα και απαιτείται συνεχής αγώνας για την τουριστική προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την προώθηση και την προαγωγή των οικονομικών συμφερόντων των κατοίκων του, ότι οι προσλήψεις έχουν ανασταλεί από το 2010, αλλά και το γεγονός, ότι το ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου αναγκάζεται λόγω φόρτου εργασίας να λειτουργεί πέραν του ωραρίου της υπηρεσίες και συχνά και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, το Αυτοτελές Τμήμα εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα της ανάθεσης παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, για την οργάνωση και διαχείριση θεμάτων, που αφορούν στην καλύτερη προώθηση της αποστολής και των στόχων του Δήμου θήρας για ένα έτος.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του Αυτοτελούς Γραφείου, ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, θα υποστηρίξει και το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, το οποίο ανήκει στις αρμοδιότητας του αυτοτελούς τμήματος αιρετών οργάνων υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Θήρας και της αν. Προϊσταμένης του παραπάνω τμήματος.

Αρμοδιότητες του Συμβούλου Επικοινωνίας

Σε ό,τι αφορά στην αναλυτική περιγραφή του φυσικού αντικειμένου των εργασιών που ανατίθεται, ο Σύμβουλος, σχεδιάζει και εισηγείται την επικοινωνιακή πολιτική προώθησης της αποστολής και των στόχων του Δήμου και αντίστοιχα, σχεδιάζει, εισηγείται και προωθεί την εφαρμογή των προγραμμάτων και των ενεργειών που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της επικοινωνιακής αυτής πολιτικής.

Επίσης, οργανώνει και υλοποιεί κάθε είδους εκδηλώσεις του Δήμου, όπως συνέδρια, συνελεύσεις, εορτές κλπ, καθώς και προγράμματα προβολής του έργου των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος.

Ο Σύμβουλος θα μεριμνά και για την εύρεση χορηγών, για την οικονομική κάλυψη των εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα, θα ενημερώνει το Δήμαρχο και τους δημοτικούς παράγοντες, για κάθε είδους εκδηλώσεις, στις οποίες έχουν κληθεί ή οφείλουν να παρευρίσκονται και να συνεργάζεται με το ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, επιπλέον, θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και το συντονισμό της υποδοχής, φιλοξενίας και ξενάγησης δημοτικών παραγόντων, προσωπικοτήτων ή ομάδων προσώπων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, που επισκέπτονται τη Σαντορίνη, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τα εθιμοτυπικά δώρα, την παράθεση δείπνων και δεξιώσεων επισήμων και καλεσμένων, ενώ έχει την επιμέλεια σχεδιασμού και εφαρμογής πρωτοκόλλου και εθιμοτυπίας.

Ο Σύμβουλος αναμένεται να μεριμνά για τη σύσφιξη των σχέσεων του δήμου με άλλους δήμους, αδελφοποιήσεις, συνεργασίες κλπ, ενώ εισηγείται και προβαίνει στις απαιτούμενες διαδικασίες, για την απονομή τιμητικών διακρίσεων, ενημερώνοντας το τηρούμενο, για το σκοπό αυτό, ειδικό βιβλίο.

Περαιτέρω, ο σύμβουλος σε συνεργασία με φορείς, διοργανώνει διαγωνισμούς και εκθέσεις (π.χ. φωτογραφίας, ζωγραφικής, ποίησης), απονομές βραβείων, τελετές εγκαινίων, εκπαιδευτικές και κοινωνικές εκστρατείες, υποστηρίζει μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και δύναται να παρέχει επικοινωνιακή υποστήριξη στα ΝΠΔΔ του Δήμου.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο σύμβουλος αναμένεται να σχεδιάζει, να εισηγείται και να εφαρμόζει προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών για τις επιδιώξεις, στόχους και υπηρεσίες του Δήμου Θήρας, με γενικό στόχο τη δραστηριοποίηση των πολιτών για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων, ενώ μεριμνά επιπλέον για τη συγκέντρωση στοιχείων και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, για τη σύνταξη και δημοσιοποίηση όπου κρίνεται απαραίτητο απαντητικών εγγράφων και δελτίων τύπου, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Τηρεί έντυπο και ηλεκτρονικό αρχείο, φωτογραφικού και άλλου υλικού, που αφορά στην ιστορική διαδρομή του δήμου, στις εκδηλώσεις του, καθώς και των νομικών προσώπων και οργανισμών που εποπτεύονται από αυτόν και τέλος, διαχειρίζεται τις σχέσεις του Δήμου με τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιμελείται των δημοσιευμάτων και των δελτίων τύπου του Δήμου, ενώ επιμελείται και των ενημερωτικών εκδόσεων ή εκπομπών του Δήμου στα ΜΜΕ.

Υποχρεώσεις του αναδόχου

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Δήμου Θήρας, ο ανάδοχος υποχρεούται, μεταξύ άλλων, να παρευρίσκεται στα γραφεία του Δημαρχείου Θήρας στα Φηρά, σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου και για διάστημα 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Επιπλέον, όλα τα έγγραφα (μελέτες, στοιχεία κοκ) που θα συνταχθούν από τον ανάδοχο στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης, θα ανήκουν στην ιδιοκτησία του εργοδότη, θα είναι πάντοτε στη διάθεση των νομίμων εκπροσώπων του κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης και θα παραδοθούν στον εργοδότη στο χρόνο που προβλέπεται στο νόμο και στη σύμβαση.

Τελικώς, η ανάθεση των υπηρεσιών, για τη θέση του Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα του Δ.Σ., καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Κίτσου Σοφία, Δαρζέντας Νικόλαος και Αργυρού Μαρία, ψήφισαν “παρών”.

Ετικέτες: