Ελλιπή συντήρηση των κτιρίων, τραγική κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και κινδύνους υγείας για τους εργαζόμενους διαπίστωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου στο χώρο του ΧΥΤΑ

«Επαληθεύσαμε όσα τονίζαμε προεκλογικά»

  • Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2019 - 06:14

Επίσημη ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα της κατάστασης στο ΧΥΤΑ της Πάρου, για το οποίο η εφημερίδα φιλοξένησε δηλώσεις του Δημάρχου Πάρου στο χτεσινό φύλλο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, καθώς ήταν τα μέλη της παράταξης, τα οποία ανέδειξαν το θέμα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πάρου στις δηλώσεις του στην εφημερίδα, αναφορικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά και τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων εντός του κυττάρου, ο χώρος λειτουργεί τηρώντας τα όσα προβλέπονται από τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ και οι εργαζόμενοι φαίνεται να είναι, όπως υποστήριξε, ευχαριστημένοι, παρά τη σκληρή φύση της δουλειάς.

Αντίθετα, όμως, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάρου φαίνεται να παρατηρεί, μετά από επίσκεψη των μελών της παράταξης στο χώρο, ιδιαίτερες ελλείψεις, καθώς και κακές συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου επιπλέον και για τη συρρίκνωση του χρόνου ζωής του κυττάρου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου σημειώνει, πως «αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Κώστα Ροκονίδα νεοεκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και μέλη της , επισκέφθηκε τον Χ.Υ.Τ.Α. τη Τρίτη 13 Αυγούστου, όπου ενημερώθηκε σχετικά από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους και ευχαριστούμε».

Η αντιπροσωπεία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει την επικρατούσα κατάσταση όπως τον κορεσμό του 1ου κυττάρου, την ελλιπή συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, την ακινησία πανάκριβων μηχανημάτων, την έλλειψη προσωπικού, την τραγική κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου από τα διάσπαρτα πλαστικά και τους κινδύνους υγείας για τους εργαζόμενους του δήμου στην καθαριότητα».

Παράλληλα, επισημαίνεται, πως «επαληθεύσαμε αυτά που τονίζαμε προεκλογικά για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής σε σχέση με την καθυστέρηση για πολλά χρόνια της μελέτης του δεύτερου κύτταρου και της μονάδας κομποστοποίησης. Μόνο εφησυχασμό δεν μπορεί να δημιουργούν οι σκέψεις της δημοτικής αρχής για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας κατάστασης, που η ίδια με την πολιτική της έχει δημιουργήσει».

Όπως υπογραμμίζουν κλείνοντας, τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Κώστα Ροκονίδα, «εκφράζουμε ταυτόχρονα την ανησυχία μας για το ενδεχόμενο να έχει τραυματιστεί η μεμβράνη στεγανοποίησης του κυττάρου, με ορατό τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, και για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε άμεσα την διερεύνηση αυτού του ενδεχόμενου».

Ετικέτες: